• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mornar uradio šta je trebalo, sad je baš gužva u borbi za plej-of

Autor mondo.rs

Siguran je Mornar bio protiv desetkovane Primorske i uključio se u borbu za jedno od prva četiri mjesta

 ABA liga Mornar - Primorska 99:84 Izvor: MN PRESS

Priznao je trener Mornara Mihailo Pavićević u prošlom kolu da je njegov tim "ne svojom krivicom" u borbi za plej-of. Raspad Primorske i uslovna kazna Crvenoj zvezdi doveli su do toga da se Barani bore za jedno od prva četiri mjesta, uprkos slabijim rezultatima u ligi.

Ipak, sport je sport i prvi korak u toj borbi trebalo bi da bude pobjeda nad prvim direktnim rivalom – Primorskom. Mornar je to večeras i uradio i kod kuće je sigurno pobijedio 99:84 (30:23, 23:19, 18:19, 28:23).

Možda će vas zanimati

Oba večerašnja rivala imaju skor od osam pobjeda i sedam poraza. Crvena zvezda takođe ima osam pobjeda, ali samo ako predsedništvo lige potvrdi kaznu o službenom porazu i oduzimanju bodova zbog neigranja meča protiv Budućnosti.

Osim toga, šampion ima i meč manje, baš kao i četvrti FMP, koji ima devet pobjeda. Poslije večerašnjeg poraza od Krke, Budućnost je ostala na 11, dok je na prvom mjestu usamljen Partizan sa 12 pobjeda poslije večerašnjeg trilera sa Cedevitom.

Primorska je bila daleko najprijatnije iznenađenje ABA lige, ali su zbog teške finansijske situacije otišli Marko Jagodić Kuridža, Lens Heris, Marjan Čakarun, a na kraju i trener Jurica Golemac.

Tako desetkovani gosti nisu imali šansi protiv kompletnog Mornara, koji je konačno odigrao prema očekivanjima. Barani su večeras sve vrijeme vodili, a Primorska se kako-tako držala, ali nije mogla da parira domaćinu.

Najefikasniji kod Mornara bio je Derik Nidam sa 22 poena i šest asistencija. Odličan je bio i Džejkob Pulen sa 17 poena i pet asistencija. Uroš Luković doprinio je pobjedi sa 16 poena i šest skokova.

Primorsku je predvodio Aleksandar Lazić sa 23 poena i devet skokova, dok je Žiga Dimec završio meč sa 17 poena i 13 skokova.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC