• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šaras" o dočeku u Beogradu: Hvala vam! Nije ovdje lako igrati...

Autor Mladen Šolak

"Kada je vrijeme da igrate protiv Zvezde mislim da će svaki tim pokušati da zaustavi Lorenza i Bilija", kazao je zadovoljni trener Žalgirisa.

 Sarunas-Jasikevicijus-Crvena-zvezda-Zalgiris Izvor: MN PRESS

Šarunas Jasikevičijus pozvao je tajm-aut na početku treće dionice kada je Crvena zvezda napravila seriju 7:0, pošteno je "naribao" svoje igrače, a oni su uzvratili kontra-serijom od 11:0 poslije koje šampion ABA lige više nije dolazio do prednosti.

Vatreni govor legendarnog igrača nadahnuo je košarkaše Žalgirisa kojima koncentracija nije popuštala do kraja utakmice za veliku pobjedu u Beogradu - 76:70.

Možda će vas zanimati

Na konferenciji za medije Jasikevičijus je prvo čestitao Paulijusu Jankunasu koji je postao najbolji skakač u istoriji Evrolige, a potom i čitavom timu objašnjavajući da nije nimalo lako izboriti se u atmosferi "Štark arene".

"Teško je, imali su mnogo grešaka, nije ovdje lako igrati, a Zvezda otežava stvari. Dobra noć za nas i nadam se da nešto od ovoga možemo da prenesemo i u sljedeće mečeve", kazao je "Šaras".

Novinari su ga upitali da li je taktički dobio ovu utakmicu tako što je "paralisao" najbolje igrače ekipe Lorenza Brauna i Bilija Berona, koji su bili daleko od svojih najboljih izdanja..

"Kada je vrijeme da igrate protiv Zvezde mislim da će svaki tim pokušati da zaustavi Lorenza i Bilija. Pokušali smo, u posljednjih nekoliko utakmica su Štimac i Panter bili velika pojačanja za njih, brinuli smo i o njima, a mi još čekamo da ispunimo potencijal. Možemo da budemo mnogo bolji!", ocijenio je trener Žalgirisa čija je ekipa došla do šeste pobede u Evroligi.

Da li je toliki broj pobjeda iznenađenje?

"Svi su fokusirani na pobjede i poraze. U mnogim utakmicama igrali smo dobru košarku, a uobičajeno detalji odluče utakmice i izgubili smo zbog nekih detalja".

Izvor: MN PRESS


Žalgiris se ovom pobjedom revanširao za težak poraz u Kaunasu iz prvog dijela sezone.

"Nismo ubacivali loptu u koš u Kaunasu, promašili smo mnogo zicera, trojki... Kreiramo situacije, ali ne možemo da dokrajčimo protivnika. Milaknis i Rvers pogađaju u posljednje vrijeme i to je bolje. Kada oni ubacuju onda izgledate pametniji kao trener", skroman je bio Jasikevičijus.

Novinari su ga podsjetili da je po izlasku na parket "Štark arene" pozdravljen od strane 16.000 navijača, što se ne dešava često sa stranim trenerima.

"Izvinjavam se što sam zaboravio taj detalj, kao što sam rekao - prošli put sam bio iznenađen i nisam ni odgovorio na aplauz. Hvala im. Kao čovek pamtite takve stvari i još jednom se zahvaljujem na toploj dobrodošlici", zaključio je trener Žalgirisa.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC