• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović: Igor nas je baš iznenadio Melounom! To je bila Majkova ideja

Autor mondo.rs

Ekipa Sakramenta je slavila u Čikagu protiv domaćih Bulsa, a Bogdan Bogdanović se polako vraća u formu prije povrede.

Postali su posljednjih godina Sakramento Kingsi ljubimci navijača u Srbiji kao na početku ovog vijeka.

Kingse iz "fotelja" vode Vlade Divac i Peđa Stojaković, Igor Kokoškov je u stručnom štabu, a na terenu su dvojica naših igrača, Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović.

Najbolji strijelac Mundobasketa 2019, Bogdan Bogdanović, polako se vraća u tim. Istovremeno, njegove misli su usmjerene i ka reprezentaciji, gdje će u budućnosti sarađivati sa selektorom Kokoškovim, ali i trenerom Denver Nagetsa, Majkom Melounom.

Možda će vas zanimati

Nakon pobjede u Čikagu, Bogdan je u kratkom razgovoru za sajt Serbian Times govorio o svom koljenu, obavezama u reprezentaciji, radom sa novim stručnim štabom, ali i praćenju evropske košarke.

''Koljeno je sada dobro, mada još uvijek malo boli. Može da se igra. Još uvijek sam na poštedi što se tiče utakmica, ali sam u punom trenažnom procesu'', kaže bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea.

Srpska kolonija u Kaliforniji je od prošle sezone jača za Igora Kokoškova, koji je u takmičarskoj 2018/19 samostalno vodio Finiks.

Krajem prošle godine, on je prihvatio poziv da bude selektor Srbije.

''Izuzetno je zadovoljstvo imati takvog trenera pored sebe. Mi se već dugo znamo, tačnije on zna mene pošto je pratio razvoj moje karijere. Imamo vremena da se upoznamo i da napravimo dobru atmosferu koju ćemo prenijeti u reprezentaciju'', dodaje bek Sakramenta.

Pored Kokoškova, koji ima ogromno NBA iskustvo, stručni štab Srbije biće obogaćen i jednim glavnim trenerom iz NBA lige. Majk Meloun će u nacionalni tim doneti mnogo.

''Bilo je baš veliko iznenađenje kada nam je Igor rekao. Zaslužuje poštovanje, jer je rad sa Srbijom bila njegova ideja. Ranije je dolazio u našu zemlju, posjećivao treninge, ali nismo očekivali da će završiti u stručnom štabu. To je velika stvar za Srbiju, posebno jer nema veze sa tim što je Nikola Jokić najbolji igrač njegovog tima. Ovo je i marketinški odličan potez'', dodaje Bogdan.

Stručni štab Igora Kokoškova će činiti i dva mlada, ali već dokazana trenera. Dejan Milojević stvara igrače u Megi, Vlada Jovanović to radi u FMP-u, a Bogdanu se sviđa i takav izbor.

On smatra da je ovakav stručni štab odlična stvar za našu košarku i reprezentaciju, pred kojom je narednog ljeta veliki zadatak - da izbori olimpijsku "vizu" na turniru u Beogradu.

A ako Italijani i Dominikanci dođu u najjačem sastavu? Biće teško protiv Karl-Entoni Taunsa, Al Horforda...

''Treba shvatiti ozbiljno, nezgodan je sistem, jer jedna utakmica odlučuje. Neka dođu, bićemo tu Joka, Beli, Bobi, ja i ostali koji dođu... (smijeh)''

Dok je tokom NBA sezone uglavnom u avionu, Bogdanović povremeno stiže da pogleda mečeve svojih bivših klubova. Evropska košarka mu je samo fizički daleko, pošto i te kako prati šta se dešava.

''Partizanu svaka čast, igraju dobro u Evrokupu, prvi su u ABA ligi i nadam se da tu mogu i da ostanu do kraja regularnog dijela. Fenerbahče je malo u problemu, ali mislim da će se oni podići do kraja sezone'', zaključuje srpski reprezentativac.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC