• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesterman "rešio" Albu u Berlinu, Fener jako blizu Top 8

Autor mondo.rs

Francuski junak se neočekivano pojavio u poslednjoj četvrtini i spasao stvar

 Alba - Fenerbahče 70:74 Evroliga Izvor: MN PRESS

Kakva drama u Berlinu! Na kraju je Fenerbahče pokazao ko je i šta je, pošto je u finišu meča slomio Albu i tako ostvario petu evroligašku pobedu u poslednjih šest utakmica.

Neočekivani heroj Fenera bio je Leo Vesterman, koji je trojkama u finišu prelomio meč. Na kraju, Alba - Fenerbahče 70:74 (22:17, 19:16, 15:17, 14:24).

Možda će vas zanimati

Fener je prvi poveo, Alba preokrenula i vodila je do pred kraj četvrte četvrtine. Nije Fenerbahče ličio sasvim na sebe, ali je na oko tri i po minuta pre kraja meča, pravo niotkuda, Vesterman pogodio trojku za vođstvo 63:65.

Taj rezultat se nije menjao skoro tri minuta, da bi Vesterman pogodio oba bacanja. Uzvratio je Noko Lendri i priveo Albu na dva poena zaostatka, ali je odmah Vesterman uzvratio još jednom trojkom.

Nju je "vratio" Markus Erikson sa skoro devet metara, ali je sa druge strane Vesterman pogodio svoju treću trojku u trećoj četvrtini iz tri pokušaja. Alba se nije predavala, ali je Derik Vilijams pogodio jedno od dva bacanja 16 sekundi pre kraja za rezultat 74:68.

Posle toga je Kostas Slukas odmah napravio faul, Martin hermanson je pogodio oba penala 12 sekundi pre kraja. Nakon toga je Željko Obradović uzeo tajm-aut, a Fenerbahče je potrošio vreme do kraja za konačnu pobedu.

Ovo je Feneru bila 10. pobeda i sada je jako blizu osmog mesta. Alba je ostala na sedam pobeda i nalazi se na poslednjem mestu tabele.

Fenerbahče je predvodio Slukas sa 16 poena, pet skokova i pet asistencija. Luiđi Datome imao je učinak od 15 poena i pet skokova, dok je Vesterman završio meč sa 11 poena za nešto manje od 13 minuta u igri. On je trojke šutirao 3/3, a bacanja 2/2.

Odličan je bio i rekonvalescent jan Veseli sa 10 poena i šest skokova. Nikola Kalinić je završio utakmicu sa šest poena i četiri asistencije.

Najefikasniji u Albi bio je Rokas Gijedraitis sa 14 poena.

Ostale rezultate i tabelu Evrolige pogledajte OVDE.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC