• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I oslabljena Primorska dovoljno jaka za Megu - "fenjeraša" ABA lige!

Autor mondo.rs

Dodatno je otežana borba za opstanak ekipe Dejana Milojevića.

 Primorska-Mega-93-87 Izvor: MN PRESS

Srpski centar Ivan Marinković napustio je Primorsku uoči utakmice protiv Mege i preći će u Cedevita Olimpiju, iako za nju neće moći da igra u ABA ligi ove sezone.

Na taj način, klub iz Kopra bio je značajno oslabljen u utakmici protiv Beograđana, ali i takav dovoljno snažan da pobedi i da zadrži Beograđane na začelju tabele:

Primorska - Mega 93:87 (15:25, 28:17, 25:20, 25:25)

Možda će vas zanimati

Iako u Cedevita Olimpiji u subotu nisu hteli da govore o Marinkoviću, on u nedelju u podne nije bio u sastavu koji je zadržao Megu na skoru 4-13. Na taj način, beogradski tim ostao je poslednjeplasirani na tabeli i imaće veoma komplikovan posao u borbi za opstanak.


Bek domaćih Nejc Barič ubacio je 24 poena, njegov američki saigrač Sterling Gibs dodao je 23, a Alen Hodžić 19. Mega na njihove udare nije imala odgovore, iako je njen bek Kendrik Peri ubacio 22 poena uz indeks korisnosti 27.

S obzirom na to da je Mega ostala poslednja, sa identičnim skorom kao i pretposlednji Zadar, u preostala četiri kola moraće da prati i rezultate drugih timova, koji su joj sada odmakli na dve pobede više.

Milojevićev tim pokušaće da izbegne eliminaciju u duelima protiv Cibone u Zagrebu, Igokee kod kuće, Partizana u Štark areni i Mornara u Hali sportova, u poslednjem kolu.

Težak zadatak pred mladim timom...

"Čestitam ekipi Primorske na apsolutno zasluženoj pobedi. Danas su igrali sa puno energije, više od nas, i zato su pobedili. Pokazali su da su zasluženo na toj poziciji na tabeli i pored toga što je dosta igrača otišlo iz ekipe, oni koji su preuzeli njihove uloge su odigrali sjajno. Mi smo ovim porazom u jako teškoj situaciji što se tiče borbe za opstanak. Međutim, do kraja nema predaje. Danas je mnogo stvari bilo loše. Dobro smo otvorili utakmicu na početku, imali dobru igru i prednost koju smo lako izgubili. Posle smo čitavo drugo poluvreme jurili rezultat, uspeli da ih stignemo međutim, nismo uspeli da privedemo utakmicu u našu korist", rekao je posle utakmice Dejan Milojević.

Podsetimo da će poslednjeplasirani tim tabele ABA lige direktno ispasti u ABA 2, a da će pretposlednji u baraž.

Rezultati 18. kola:

Primorska - Mega 93:87
Budućnost - Igokea 17.00

u ponedeljak

Crvena zvezda - Partizan 18

odigrano u subotu

Krka - Cibona 69:77
FMP - Cedevita Olimpija 100:105

odigrano u petak

Zadar - Mornar 83:89

Tabela: 14-3, Budućnost 13-4, Cedevita 11-7, Mornar 11-7, Primorska 11-7, Crvena zvezda 11-6, FMP 9-9, Cibona 6-12, Krka 6-12, Igokea 6-11, Zadar 4-14, Mega 4-14.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC