• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota: Bravo Bili, ali i Marko! I da nije dao poen - odigrao je herojski

Autor Mladen Šolak

Trener crveno-belih naglasio učinak dvojice igrača u trijumfu protiv Partizana.

 Crvena-zvezda-Partizan-92-86-Sakota-Beron-Kuridza Izvor: MN PRESS

Borben, napet i žestok "večiti" derbi odigran je u hali "Aleksandar Nikolić" i završen je pobedom Crvene zvezde.

Ekipa Dragana Šakote ostala je prisebnija i preciznija u još jednoj napetoj završnici protiv velikog rivala, na kraju utakmice u kojoj su se ekipe čak 19 puta smenile u vođstvu.

Možda će vas zanimati

Posle meča, šef struke crveno-belih čestitao je igračima.

"Partizan je dobro igrao, bila je zanimljiva utakmica, u prvom delu lepša, u završnici zanimljiva. Važna pobeda za nas, bili smo pod imperativom pobede, u situaciji u kojoj smo se u zadnji čas popuniili zbog bolesti i povreda. Zadovoljni smo pobedom, pripremamo se za duplu nedelju, ide i Kup… Više nema slobodnog dana".

Šakota je rekao da je Trinkijeri još jednom odlično pripremio svoj tim.

"Pre svega, oni su imali bolju psihologiju pred meč, jer nemaju praktično šta da izgube, u boljoj su situaciji od nas. Mi smo baš bili pod moranjem i tu se stvari razlikuju. On je dosta jak da pripremi ekipu i da motiviše, a to se odrazilo na procente".

Zvezdin trener rekao je da je njegov tim dopustio rivalu mnogo "otvorenih" šuteva jer je jednu situaciju jako slabo branio. Takođe, govorio je i o Lorenzu Braunu, koga su crno-beli zaustavili, kao i o igraču utakmice - Biliju Beronu. 

"Postoje igrači koji nikad nisu igrali derbi i to je bitan momenat. Više ne možemo da pretpostavimo pre svega koji je prvi cilj protivničke odbrane i gde se više angažuju. Partizan je i inače atletska ekipa i mogu da odgovore na te 'mečapove 1 na 1' čvršće nego mi. Možda im je Lorenzo bio cilj i odigrali su jače na njemu, ali činjenica je da je Loorenzo bar od kada sam ja trener pod velikim opterećenjem i on je prvi cilj priotivničke ekipe i u Evroligi i ovde. Mislim da se malo potrošio i nije to baš lako. Dva puta je bio povređen, što ga je sigurno malo poremetilo da izgubi formu ali on je nama bitan kako god, igrao dobro ili ne".

O Beronu...

"Osim što ima već iskustva igranja u derbijima, mislim da svaka velika utakmica traži timsko angažovanje, energiju, ali i heroje. I ne možemo da predvidimo ko će to da bude i ko će da pravi razliku. Takvi nisu ovde, mislim na igrače poput Larkina i Dončića. Za nas je Beron taj koji je napravio razliku. Uvek čestitam ekipi, a moram da naglasim da nas je držao. Danas smo dali 92 poena ekipi koja je igrala jako dobru odbranu".


Šakota je pohvalio i doprinos Marka Jagodića Kuridže, koji se vratio na teren posle skoro mesec dana od povrede i bio zapažen u završnici.

"To je vezano za momenat naših promena. Dovodili smo igrače koji imaju veću energiju i daju nešto što rade na drugačiji način od onih koji su otišli, Brauna i Fajea. Nažalost, Marko je bio povređen i vrlo brzo se vratio. Dao je veliki doprinos praktično sa jednim treningom. I da nije ubacio nijedan poen, odigrao je herojski", dodao je Zvezdin trener i pohvalu krilnom centru, debitantu u najvećim utakmicama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC