• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi pripala druga runda - spremite se za još derbija: Možda čak 10!

Autor Mladen Šolak

Ponovo je bilo napeto i ponovo je odluka pala u poslednjem minutu. Serija košarkaških derbija tek počinje.

 Crvena-zvezda-Partizan-92-86-MONDO Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda se revanširala Partizanu, pobedila u drugom "večitom derbiju" sezone, a pečat na tu pobedu stavio je raspucani Bili Beron.

Šuter crveno-belih bio je inspirisan, veoma motivisan, ubacio je čak 26 poena i predvodio branioca regionalne titule u važnom trijumfu, kojim je učvrstio ekipu u društvu timova koji će se plasirati u regionalni plej-of.

Možda će vas zanimati

Posle utakmice, Zvezdin trener pohvalio je Berona, ali i Marka Jagodić Kuridžu, naglasivši da je krilni centar (na poziciji "pet") dao doprinos koji nije vidljiv na papiru sa statistikom.


Visoki igrač crveno-belih uhvatio je jako važan ofanzivni skok u poslednjem minutu, iznudio (peti) prekršaj Korija Voldena, pa ubacio dva slobodna bacanja. Na taj način, on je praktično "zatvorio" dramatičnu, žestoku utakmicu, kakvu smo drugi put videli od "večitih" rivala ove sezone.

Kao i u duelu na Partizanovom terenu jesenas, odluka o pobedniku donesena je u poslednjem minutu, a ekipe su se smenjivale u vođstvu čak 19 puta! I taj podatak pokazao je koliko je derbi ponovo bio ravnopravan i sada je već lako pretpostaviti da ćemo iste duele "večitih" gledati i u nastavku sezone.

Sasvim izvesno - već od Niša i "viđenog" finala Kupa Radivoja Koraća.

"Ako bi sve išlo kako planiramo, a to je da se nađemo sa Partizanom i završnici takmičenja, onda bi taj broj (međusobnih utakmica) mogao da dođe i do 10", rekao je posle utakmice Zvezdin trener Dragan Šakota.

Upitan za još jedan ravnopravan okršaj sa "večitim" rivalom, iskusni trener rekao je da nije novost da su derbiji neizvesni, napeti... I da će takvi i ostati.

"Možda će u nekom meču neko posustati i izgubiti lako, ali u suštini ove utakmice su ovako izgledale poslednjih godina, pa i onih godina kada sam prošli put bio trener Zvezde".

Nakon što su njegovi igrači popravili "jadranski" skor na 12-6, Šakota je rekao da je publika imala šta da vidi na parketu "Pionira".

"Bio je lep derbi i publika je mogla da uživa, kao i ostali koji nisu bili u dvorani. I hteo bih da tako bude uvek, samo bez incidenata. Biće nervoze, pogrešnih odluka, dodavanja, ali to je deo tako velikih utakmica", dodao je on.

S obzirom na to da je Zvezda sada treća, sa skorom 12-6 i sa dve pobede manje od vodećeg tandema Budućnost - Partizan, Šakota je još jednom podsetio na trenutak i poraz posle kojeg crveno-beli nisu imali pravo na kiks.

"Što se tiče programa ABA lige, bili smo svesni i u Zadru da više nemamo prostora da izgubimo i zato smo se više fokusirali na ovo takmičenje. I nema mesta opuštanju, jer je pred nama utakmica u Baru. Ona je tu, na meč od nas. Posle toga igramo protiv Cedevite, pa FMP-a, koji je u zadnji čas posustao, ali je ekipa za respekt i pohvalu. To je naš program za nastavak".

"Dakle, nema opuštanja", još jednom je ponovio Šakota pre odlaska iz "Pionira" na dan za odmor i pripremu naredne utakmice, protiv Panatinaikosa u Štark areni (sreda, 19 časova).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC