• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Denver krenuo na Lejkerse: Karnišovas trejdovao trojicu i to nije kraj!

Autor mondo.rs

Nagetsi su riješili da zaigraju na "sve ili ništa" na 48 sati do isteka roka za trejdove u NBA ligi.

 NBA-trejd-Hjuston-Denver-Minesota-Atlanta-Kapela-Grin-Kovington-Bizli-Ernangomez Izvor: MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Guliver

"Tik" prije isteka roka za trejdove, 7. februara 2019. godine, Toronto Reptorsi poslali su Jonasa Valančijunasa, Delona Rajta i Si-Džej Majlsa među Grizlise, uz pik druge runde drafa 2024, "pokupili" Marka Gasola iz Memfisa i - ispostaviće se - povukli potez koji će im četiri mjeseca kasnije donijeti titulu šampiona.

Svjesni da ljetošnja "blokbaster" razmjena sa Oklahoma Siti Tanderom, u kojoj se Rasel Vestbruk ponovo udružio sa Džejmsom Hardenom i dalje ne liči na ozbiljan šampionski projekat, Hjuston Roketsi odlučili su se na komplikovan trejd sa još tri NBA tima u kom je 12 igrača razmijenjeno na 48 sati do isteka trejd roka.

Možda će vas zanimati

U ovom ozbiljnom poslu sa trojicom igrača učestvovali su Denver Nagetsi, koji su ispratili rezerviste sa kraja klupe, Malika Bizlija, Huanča Ernangomeza i Džareda Vanderbilta, dok su u Kolorado stigli Hjustonov povrijeđeni veteran sa pozicija "dva" i "tri", Džerald Grin i trio epizodista iz Minesote, plej Šabaz Nepjer, krilo Keita Bejts-Diop i "četvorka" Noa Vonle.

Generalni menadžer Denvera, Arturas Karnišovas, dobio je i "pik" prve runde drafta narednog juna.

Ukratko, ko je koga i šta dobio?

Atlanta Hoksi: Klint Kapela (Hjuston), Nene Ilario (Hjuston);
Hjuston Roketsi: Robert Kovington (Minesota), "pik" druge runde 2024. (Atlanta);
Minesota Timbervulvsi: Malik Bizli (Denver), Huančo Ernangomez (Denver), Džared Vanderbilt (Denver), Evan Tarner (Atlanta), "pik" prve runde 2020. (Atlanta);
Denver Nagetsi: Džerald Grin (Hjuston), Šabaz Nepjer (Minesota), Keita Bejts-Diop (Minesota), Noa Vonle (Minesota), "pik" prve runde 2020. (Hjuston);

Izvor: Tanjug, David Zalubowski/AP

Zapad: L. A. Lejkers 38-11, L. A. Klipers 35-15, Denver 35-16, Juta 32-17, Hjuston 32-18, Dalas 31-19, Oklahoma 30-20, Memfis 25-25, Portland 23-28, San Antonio 22-28, Finiks 20-30, Nju Orleans 20-31, Sakramento 19-31, Minesota 15-34, Golden Stejt 12-39.

Vodeći košarkaški novinar mreže ESPN, Adrijan Vojnarovski, u objašnjenju najmasovnijeg trejda u posljednjih 20 godina napomenuo je da će generalni menadžer Nagetsa, Arturas Karnišovas, upotrebiti Hjustonov "pik" za nastavak pregovora o još jednom trejdu prije isteka roka u noći između četvtka i petka.

Pretpostavka je da će Nagetsi pravo izbora na draftu "upariti" sa Garijem Herisom, kojeg je Karnišovas navodno već ponudio kolegama iz ostalih franšiza, pa će biti zanimljivo vidjeti postavu Denvera za "fotofiniš" koji sledi posle Ol-star pauze.

Dok su četvorica startera u ekipi trenera Majkla Malouna blistala jutros u "metlanju" Portland Trejblejzersa, Heris je pružio neprepoznatljivu igru i završio možda i posljednju utakmicu u dresu Denvera sa svega dva poena.

U šestoj sezoni u NBA ligi, 25-godišnji bek šuter bilježi najslabije igre još od sezone 2014/15 kada je ubacivao 3,4 poena u prosjeku.

Anketa

Ko je najbolje prošao u ovom trejdu?

  • Atlanta Hoksi

    66.67% (4)

  • Minesota Timbervulvsi

    33.33% (2)

  • Hjuston Roketsi

    0% (0)

  • Denver Nagetsi

    0% (0)

Ko je najbolje prošao u ovom trejdu?

Rezultati


Grin, 34-godišnjak rodom iz Hjustona i košarkaš vanserijskih atletskih sposobnosti i u poznim igračkim godinama, zaigraće u nastavku sezone za deveti tim u ligi, s tim da je za Roketse i Boston Seltikse nastupao po dva puta.

Prije i poslije toga nosio je dres Majami Hita, Finiks Sansa, Indijane Pejsers, Nju Džersi Netsa, Dalas Meveriksa i Minesota Timbervulvsa.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC