• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Neverovatna pobeda Partizana u Bolonji!
 Neverovatna pobeda Partizana u Bolonji!

Neverovatna pobeda Partizana u Bolonji!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Preokretom 18 sekundi pre kraja, beogradski tim je obezbedio prvo mesto u grupi

 Neverovatna pobeda Partizana u Bolonji! Izvor: MN PRESS

Kakva drama, kakav triler, kakva utakmica! Partizan je odigrao fantastičan meč, u kome je gubio skoro tokom celog meča, a onda preokrenuo 18 sekundi pre kraja, za prvo mesto u Top 16 fazi Evrokupa.

Posle "ludačke" završnice i odlične odbrane, gosti su došli do pobede. Na kraju, Virtus - Partizan Virtus - Partizan 82:84 (18:13, 29:22, 21:28, 14:21).

Dugo je nekoliko stotina navijača posle utakmice pevalo u Paladoco, pevali su i igrači, a imali su i zašto. U utakmici u kojoj ih nije išao šut, u kojoj su oba tima grešila i gubila lopte, protiv raspoloženog Teodosića, na kraju su ostvarili pobedu.

Sada Partizan čeka Trento u poslednjem kolu, a važno je dobiti i taj meč i to što ubedljivije, da bi se obezbedio prednost domaćeg terena.

Počelo je tvrdo, nijedan tim nije nalazio put do koša, a posle par razmena poena, Virtus je stekao prednost i držao je bukvalno do 18 sekundi pre kraja.

Partizan je diktirao tempo u prvom poluvremenu, pogotovo Teodosić i Marković, Partizan je igrao u ritmu tima iz Bolonje. Odlična igra dvojice srpskih plejmejkera Virtusa donela je i dvocifrenu prednost Partizanu.

U trećoj četvrtini je Volden gotovo sam igrao, a delovalo je da će biti baš teško jer se na kraju prvog poluvremena povredio Nemanja Gordić, koji je ostao u svlačionici u drugom poluvremenu.

Virtus je u trećoj četvrtini vodio i sa 15 poena razlike, 52:37, ali je Partizan ponovo pokazao karakter i malo po malo je topio prednost domaćina. Kada su se Voldenu priključili i Mozli i Veličković, stvari su počele da deluju bolje za goste. U jednom trenutku je nalet Virtusa zaustavio i 19-godišnji Uroš Trifunović sa dve vezane trojke.

Partizan je u poslednjoj deonici izašao iz bonusa već na 7:40, ali ni to ga nije omelo. Pokušavao je da organizuje dobru odbranu, pogotovo na Teodosiću, koji je briljirao i bio najbolji igrač na partketu. Ipak, kapiten Srbije osim Markovića nije imao podršku ostalih.

Rade Zagorac je posle sedam promašaja iz igre dao dva penala i priveo Partizan na "minus 5", a onda je Volden dao koš za samo tri poena zaostakta.

Posle razmene koševa, Volden je pogodio trojku za 79:78, 1:40 pre kraja.

Virtus posle penala Gembla stiče četiri poena prednosti. Na drugoj strani Zagorac promašuje trojku, ali hvata ofanzivni skok, nakon čega Volden daje koš i dodatno bacanje za pola koša zaostatka 40 sekundi pre kraja. Zagorac krade loptu, i daje koš iz kontre za vođstvo Partizana.

Virtus je imao vremena za poslednji napad, ali je Teodosić postigao trojku, a Volden je uhvatio skok. Pošto je fauliran, postigao je prvo bacanje, a drugo promašio za veliku, veliku pobedu u Bolonji.

Virtus: Marbl 3, Pajola, Baldi 3, Marković 17, 4as, 3sk, Riči 9, Delija 2, Kurno 3, Hanter 5, Vims 5, Nikolić nije igrao, Teodosić 24, 10as, 5sk, Gembl 11p, 6sk.

Partizan: Volden 29, 5sk, Zagorac 4, Pejdž 6, Gordić 1, Makadu, Jaramaz 6, Veličković 5, Birčević 6, Janković 4, Tomas 10p, 6sk, Trifunović 8p, Mozli 5p, 5sk.

Autor mondo.rs
22:04

KRAJ!

POBEDA! 82:84!

22:01

ZAAAAAGOOOORAAAAAC!

Virtus posle penala Gembla stiče četiri poena prednosti. Na drugoj strani Zagorac promašuje trojku, ali hvata ofanzivni skok, nakon čega Volden daje koš i dodatno bacanje za pola koša zaostatka 40 sekundi pre kraja. Zagorac krade loptu, i daje koš iz kontre - PARTIZAN VODI!

Paladoco odjekuje od pesme "grobara", 18 sekundi do kraja.

21:57

Voldeeeen!

Volden pogađa trojku za 79:78, na 1:40 do kraja! Istopio je Partizan prednost Virtusa, gledaćemo dramu u finišu!

21:53

Partizan ponovo u igri

Zagorac sa penala postiže svoje prve poene na meču. Rezultat je 75:70, a Virtus je isto izašao iz bonusa. Partizan je pre tri i po minuta napravio svoj peti timski faul. Posle izgubljene lopte Virtusa, Volden postiže svoj 22. poen večeras, rezultat je 75:72.

21:49

Virtus kontroliše utakmicu, zaustavljen je nalet Partizana

Virtus se nije omeo, sada kontroliše utakmicu i troši vreme. Teodosić sa penala donosi domaćinu ponovo osam poena prednosti, 75:67. Tačno pet minuta do kraja.

21:43

Virtus odbija napade, Partizan u problemu

Partizan je ispunio bonus 7:40 pre kraja utakmice, veliki problem za goste. Stefan Marković postiže trojku za 73:65, Trinkijeri mora da traži tajm-aut. Teodosić "u zoni" za Virtus - 21 poen, devet asistencija i pet skokova do sada.

21:38

Da li je preokret na vidiku?

Poslednja deonica počinje dosuđenom nesportskom ličnom greškom Kevinu Marblu posle pregledanja snimka. Đorđević je u neverici, a u meč uleće nekoliko rolni papira. Volden siguran sa bacanja, to je njegovih 19 poena, ali Partizan prilazi na tri poena zaostatka, ali ne koristi napad posle toga. 68:65

21:32

Navijači Partizana pevaju i bodre svoj tim u Paladoci

21:31

Partizan je u životu

Jaramaz pogađa trojku, razigrao se u trećoj četvrtini. Partizan je prišao na "minus dva" minut pre kraja, ali Kurno daje trojku i malo prostora za disanje Virtusu. To je bila serija Partizana 13:4. U igri su beogradski crno-beli, ne samo rezultatski, već se vidi više energije u igri. Čeka nas poslednjih 10 minuta.

Podsetimo, čak i da izgubi, važno je da izgubi što manjom razlikom.

21:24

Partizan u životu

Kapiten Veličković pogađa dva penala za 63:58. Odjekuje Paladoco od pesme "grobara", a Mozli je zabeležio jednu od svojih neverovatnih rampi - javlja se na dužnost. Jaramaz daje drugo bacanje i dodatno smanjuje vođstvo Virtusa 63:59. Nalet Partizana.

21:21

Trifuuuuunooooović!

Razigrao se Rašon Tomas i postigao šest poena u trećoj četvrtini. Trifunović vezuje dve trojke! Sa druge strane se razigrao Teodosić, a kad ja tako, onda ga je nemoguće zaustaviti. Pogađa i asistira kapiten Srbije sa lakoćom. Jaramaz sa penala postiže svoje prve poene na utakmici. Rezultat je 63:56, tri minuta pre kraja treće čertvrtine.

21:16

Partizan prišao na "minus 6", Virtus uzvraća serijom

Penali Tomasa i (konačno!) trojka Pejdža vraćaju Partizan na "minus 10", pa Tomas za četiri poena, to je serija Partizana 9:0. Prekida to Riči košem i dodatnim bacanjem, a onda su usledili laki poeni Virtusa za 57:46.

Što se tiče zanimljivosti, igrači Virtusa su u roku od minut uspeli da promaše zakucavanje i postignu autokoš. Ne viđa se često.

21:11

Bez promena na terenu do sada, bar što se tiče igre

Teodosić kanališe Bodirogu, sa linije za bacanja fintira Pejdža, podvlači mu se pod ruku i onda u naskoku sa zakašnjenjem pogađa uz faul. Posle iskorišćenog bacanja, Virtus stiže do maksimalne prednosti 52:37.

21:08

Bez Gordića u drugom poluvremenu

Ostao je u svlačionici plejmejker Partizana. Čekamo novosti iz Bolonje, da vidimo da li je u pitanju povreda ili Trinkijeri ne želi da rizikuje zbog važne utakmice protiv Budućnosti za vikend.

21:04

Trinkijerijeva uputstva za drugo poluvreme

"Moramo da hvatamo skokove i da probamo da ih usporimo, jer ih jurimo u njihovim napadima. Uvek smo dva koraka iza njih", rekao je trener Partizana pred početak drugog poluvremena.

20:54

Virtus dočekao svoju legendu, pogledajte kako je publika pozdravila Sašu

OVAKAV doček je šok: Danilović je u Bolonji stvarno LEGENDA! (VIDEO)

20:53

Slabo prvo poluvreme Partizana

Volden je maltene sam držao Partizan u drugom poluvremenu, do sada je postigao 15 poena, uz šut iz igre 5/8. Šut gostiju iz igre je 12/29. Beograđani imaju 10 izgubljenih lopti, a Virtus 11. Na poluvremenu, posle trojke Teodosića, na poluvremenu je rezultat 47:35.

Miloš Teodosić ima 12 poena i pet asistencija, a Stefan Marković 14 poena.

"Pogodili su mnogo šuteva. Moramo da igramo bolju odbranu i da pronađemo način da se vratimo. Ovo je težak teren, ali mislim da imamo energije da se vratimo", rekao je Birčević na poluvremenu.

20:48

Nemanja Gordić napušta parket. Ne izgleda dobro...

20:41

Raste prednost Virtusa

Riči pogađa trojku i Virtus stiče dvocifrenu prednost, 37:26. Festival grešaka na obe strane u jednoj sekvenci možda najbolje oslikava večerašnju utakmicu: dva promašena "zicera" Virtusa i jedan Partiana, uz po neuspešnoj kontri na obe strane. Teodosić postiže koš za maksimalnu prednost Partizana, 39:26. Gordić je pao i deluje da se povredio. Odšepao je sa terena. Partizan za sada ne uspeva da zaustavi Teodosića kao što je uradio u prvoj utakmici.

20:37

Virtus uzvraća svojom mini serjiom!

Virtus posle tajm-auta pravi mini-seriju 6:0, koju prekida Kori Volden. Partizan počinje da organizuje dobre napade, ali i dalje ima slab šut iz igre, 9/12, i mnogo izgubljenih lopti. Rezultat je 34:26.

20:32

Mini serija Partizana, prilazi na dva poena zaostatka

Partizan pravi mini seriju od 7:0 i prilazi na 26:24. Đorđević reaguje tajm-autom.

20:30

Partizan drži priključak, Birča opet pogađa

Marbl daje trojku, ali Partizan uzvraća košem i faulom Voldena, čime ne dozvoljava Virtusu da se "odlepi". Odlična atmosfera u hali. Birčević pogađa još jednu trojku, to je 2:2 iz igre za njega. Rezultat je 26:21, Trinkijeri opet igra sa tri kreatora igre na terenu: Volden, Gordić i Pejdž.

20:24

Najveća prednost Virtusa posle trojke Markovića

Marković pogađa "sa parkinga" za vođstvo Virtusa od 21:13 na početku druge četvrtine. Trinkijeri mora da zove tajm-aut.

20:21

Kako do koša Virtusa?

Virtus diktira tempo, koji očigledno ne odgovara Partizanu. Birčević unosi energiju, ali beogradski crno-beli nikako da pogode koš. Mnogo promašaja na obe strane, Partizan iz igre šutira 4/13. Završena je prva četvrtina vođstvom domaće ekipe 18:13.

20:18

Mala prednost Virtusa

Pajola je dao trojku, Trinkijeri je žestoko protestovao kod sudije, tražeći korake i dobio tehničku grešku. Teodosić koristi bacanje i Virtus stiže do svoje najveće prednosti 14:8. Na drugoj strani dva poena za Partizan posle dva penala Trifunovića. Nakon koša Hantera, Birčević pogađa prvu trojku za Partizan! 16:13

20:14

Nikako Partizan da pronađe ofanzivna rešenja

Ubrzala se igra, Virtus igra dobro u tranziciji, a Partizan i dalje ima problema da "reši" odbranu Virtusa. Pokušava sada Trinkijeri nešto nižom petorkom Gordić, Pejdž, Trifunović, Veličković, Mozli, ali za sada bez rezultata. Posle sedam minuta igre rezultat je 10:8.

20:10

Počeli su timovi da pogađaju

"Opustili" su se koševi u Paladoci. Trinkijeri uvodi Pejdža i Veličkovića. Dobar je Partizan u odbrani, ali ima problema da se prilagodi na odbranu Virtusa. Posle pet minuta igre, rezultat je 6:6.

20:07

Probijen je "katenaćo" posle tri minuta igre!

Janković je "porodio" iz reketa, Teodosić je uzvratio trojkom. Dobra odbrana i mnogo grešaka na obe strane.

20:04

Posle dva minuta igre, nerešeno je u Bolonji

I dalje je 0:0...

20:00

Startne petorke

Partizan: Volden, Jaramaz, Zagorac, Tomas, Janković

Virtus: Marković, Riči, Vims, Teodosić, Gembl

19:56

Svi pozdravili Saleta

Obe grupe navijača pozdravile su Aleksandra Đorđevića i smenjivali su se u aplauzima.

19:46

Partizan izlazi na parket uz mešovitu reakciju publike

Bolonjska, naravno, zviždi, a "grobari" viču "Napadaj!"

19:11

Imaće i Bolonji Partizan svoje navijače

Baš kao na svim dosadašnjim gostovanjima.

UKRATKO

  • Partizan i Virtus imaju skor 3/1
  • Darušafaka ima skor 3/2
  • Trento ima svih pet poraza do sada
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije