• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svijet tuguje: Kobi i Điđi na zidovima ŠIROM planete!

Autor mondo.rs

Na YouTube kanalu rekonstruisan je let helikoptera prije nesreće u brdima iznad Los Anđelesa.

 Kobi Brajant dve sedmice pod pogibije - Murali Kobija i Điđi širom svijeta Izvor: Guliver, Harry How/Getty Images North America

Danas je dvije sedmice od kada su Kobi Brajant, njegova kćerka Đijana i još sedmoro putnika i članova posade izgubili živote u padu helikoptera u brdima iznad Los Anđelesa.

Murali u čast prerano nastradale košarkaške legende pojavljuju se svakodnevno, ne samo u El-Eju i ostalim gradovima Sjedinjenih Država, već širom sveta, što na tužan i dirljiv način potvrđuje veličinu "Mambine" karijere.

Broj "8" ili broj "24", svejedno.

Možda će vas zanimati

Ljudi koje je Brajant inspirisao da, poput njega, pronađu put do izvrsnosti pronalazili su i prije tragičnih događaja tog 26. januara načine da izraze zahvalnost i poštovanje.

Poslije tog tužnog dana, bilo ih je samo više.

Pogledajte galeriju fotki sa zidova Los Anđelesa na Zapadnoj, Bruklina na Istočnoj obali SAD, Valencuele na Filipinima, jedne od evropskih prijestonica, Pariza…


Upečatljiv način da iskaže talenat, pronašao je i momak iz El-Eja, kojem je trebalo 20 časova da naslika Brajantov portret koristeći Rubikove kocke kao četkice i platno.

Kobi Brajant rubikove kocke.
Izvor: YouTube

Ovaj snimak brzo je postao hit na YouTube kanalu, na kom je juče pažnju svjetske javnosti izazvala i video rekonstrukcija leta i pada helikoptera u kom su se nalazili Brajantovi.

Specijalizovani studio koji se bavi rekonstrukcijama avio nesreća koristio je policijske izvještaje, izjave očevidaca, dostupne mape terena, fotografije i snimke.

Putanja helikoptera.
Izvor: YouTube

Lejkersi su povukli iz upotrebe oba Kobijeva dresa, u kojima je za 20 godina osvojio pet titula prvaka, još u decembru 2017. kada je Erving "Medžik" Džonson kao voditelj ceremonije pred punim "Stejplsom" rekao da se radi o najvećem košarkašu u istoriji slavne franšize.

U danima poslije tragedije, zauvijek je pod svodove njene osnovne škole u predgrađu Los Anđelesa podignut i Đijanin dres sa brojem "2".

View this post on Instagram

Jersey Retirement ❤️

A post shared byVanessa Bryant(@vanessabryant) on


Za 24. februar zakazana je komemoracija u "Stejpls centru", upravo zbog simbolike u brojevima - 2/24.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC