• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdu čeka još jedan derbi: Ulog je plej-of!

Autor mondo.rs

Crveno-beli od subote u Crnoj Gori, gde ih čeka bitan meč u ponedeljak.

 ABA - Mornar - Crvena zvezda ulog plej-of Izvor: MN PRESS

"Odredili smo svoje prioritete. Sada smo malo više motivisani za utakmice u domaćem takmičenju, dok Evropu igramo maksimalno, koliko možemo", rekao je tokom ove nedelje trener Crvene zvezde Dragan Šakota.

Kombinovanjem tima u Beogradu protiv Panatinaikosa i u Moskvi protiv Himkija, gde Bili Beron uopšte nije ni bio u sastavu, šef struke crveno-belih je konkretnim primerom je pokazao da mu ABA liga sada jeste prioritet.

A u tom takmičenju Zvezda će u ponedeljak igrati na važnom gostovanju u Crnoj Gori.

Ekipa Dragana Šakote otputovala je u subotu u Bar, odmah posle utakmice protiv Himkija, da bi se što bolje pripremila za duel u dvorani "Topolica" protiv Mornara.

Crveno-beli će u taj meč ući kao trećeplasirani, sa skorom 12-6, dok će Mornar u ponedeljak od 18 časova istrčati na parket kao petoplasirani, sa skorom 11-8.

U subotu uveče, Zvezdi se na deobi treće pozicije pridružila Cedevita Olimpija, koja je kod kuće savladala Zadar uz dosta napora.

Najavljujući duel protiv Mornara, Šakota je rekao da očekuje "tešku utakmicu protiv tima koji dobro gura u ABA ligi"

"... Takođe, to je klub koji se kroz godine podigao na visok nivo. Imaju odličan tim sa puno iskusnih igrača i očigledno je da imaju visoke ambicije i sa pravom razmišljaju o njima. Ponoviću se ali je tako, sve čestitke braći Pavićević na popularizaciji košarke u Baru, klubu koji su stabilizovali i ambiciji koja je neskrivena da igraju za najviši plasman i bore se sa najjačima. Mi moramo da odigramo pametnu utakmicu, zna se kako igra Mornar i da istaknemo u prvi plan naše prednosti u ovom meču", izjavio je on, uz objašnjenje da će odluku o sastavu doneti na dan utakmice.

Sa druge strane kapiten crveno-belih Branko Lazić godinama je bio rival velikom broji igrača Barana.

"Znamo koji stil igre gaji ekipa Mornara, puno poseda, brz tempo, puno šuteva za tri poena, ali ove godine imaju rešenja na svim pozicijama u timu. Nismo u idealnoj situaciji, iza nas su četiri izuzetno teške utakmice u kratkom periodu od samo sedam dana. Mornar ove sezone ima odličan tim, vidi se da su uložili dosta i u skladu sa tim jasno je da žele u plej of ABA lige i da je to cilj kome streme. Mi sa druge strane imamo naše želje i naš cilj, stabilizovali smo se u ABA ligi što u ovakvom kalendaru koji je jako naporan nije bilo lako. Pozivam istovremeno i naše navijače kojih ima u velikom broju u Baru i ostalim mestima da dođu i pruže nam podršku kao i prethodnih sezona kada su nam svojim prisustvom puno značili na gostovanju u Baru. Idemo na pobedu kojom bi u dobroj atmosferi dočekali i završnicu Kupa Radivoja Koraća", dodao je on.

Zvezda i Mornar odigrali su 10 međusobnih susreta u ABA ligi, a crveno-beli ubedljivo vode u tom rivalstvu, 9-1.

U prvom ovosezonskom meču, Šakotim tim je ubedljivo pobedio u "Pioniru", na debiju aktuelnog trenera na klupi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC