• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Peković se vratio košarci: Nema više centara kao što sam bio ja!

Autor mondo.rs

"Video sam sinoć malo to što su momci radili i to mi za sad izgleda dobro", rekao je nekadašnji košarkaš i predsednik Partizana koji se dve i po godine od odlaska iz Humske našao u novoj ulozi.

 Nikola Peković tim menadžer reprezentacije Crne Gore Izvor: MN PRESS

Od neafirmisanog mladića iz Bijelog Polja u dresu Atlasa, preko najkorisnijeg igrača Fajnal-fora ABA lige sa Partizanom, prodora u idealnu postavu Evrolige posle osvajanja titule prvaka Evrope sa Panatinaikosom, uloge startera u timu Minesote naplaćene sa 60 miliona evra, do povrede Ahilove tetive, preranog završetka karijere i neprijatne uloge predsednika crno-belih u prvim danima post-vujoševićevske ere.

Sve se to dogodilo Nikoli Pekoviću za 14 godina igračke karijere.

KOSARKA - NIKOLA PEKOVIC, kosarkas Partizana, na utakmici protiv FMP.Beograd, 18.04.2007. photo:N.Parausic
Izvor: MN PRESS

Evrobasket 2021 biće održan u Nemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji.

Danas, kao novi tim menadžer seniorske reprezentacije Crne Gore, jedan od najdominantnijih evropskih centara u deceniji za nama konstatovao je da modernoj košarci nisu više potrebni "teškaši" poput njega.

"Malo drugačije se igra nego kada sam ja bio igrač, sada je sve brže. Nema više 'petica' kao što sam bio ja, ali sam video sinoć malo to što su momci radili i to mi za sad izgleda dobro", rekao je 34-godišnjak u intervjuu za "Vijesti" povodom okupljanja ekipe za start kvalifikacija za Eurobasket 2021 i utakmicu sa Velikom Britanijom.

Prošle su dve i po godine od kada se povukao sa mesta predsednika Partizana, do poziva koji je dobio iz Košarkaškog saveza Crne Gore.

"I jeste i nije", odgovorio je na pitanje o tome da li mu je novi kontakt sa košarkom bio čudan posle pauze.

"Sa dosta igrača sam igrao, Boško mi je bio trener, Danilo Mitrović je na istoj funkciji... Ali, odavno nisam bio zajedno sa ekipom, u ovom ritmu sa ručkom i večerom. Lepo je, ipak, što sam opet u košarci, drago mi je da mogu da pomognem reprezentaciji", rekao je i dodao:

"Ekipa je dobra, sve su to jako dobri momci, kulturni, radni, slušaju... Na nama je da te dobre stvari pretočimo na teren i pretvorimo u pobede".

Popularni "Sokoli" se nalaze u Grupi G kvalifikacija iz koje samo jedan tim neće otići na Evropsko prvenstvo naredne godine, utoliko što je Nemačkoj kao organizatoru zagarantovano učešće.

Za preostala dva mesta boriće se Crna Gora, Britanija i Francuska.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC