• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Igosi" nadoknadili 19 razlike, a onda u finišu pet minuta nisu dali koš!

Autor mondo.ba

Košarkaši Mege Bemaks zabilježili su važnu pobjedu u borbi za opstanak u ABA ligi! U dvorani "Ranko Žeravica", savladali su Igokeu - 87:76 (30:18, 19:22, 20:28, 18:8).

 Mega Bemaks - Igokea, ABA liga, 20. kolo Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Izabranici Dejana Milojevića su savladali Igokeu i stigli do šeste pobjede u 20. kolu ABA lige, nakon kojeg su pobjegli sa dna tabele na Jadranu.

MEGA BEMAKS - IGOKEA 87:76 (30:18, 19:22, 20:28, 18:8).

Možda će vas zanimati

Uprkos porazu, "igosi" su ostali iznad Mege sa trijumfom više i praktično osiguranim opstankom, za koji će se još najviše boriti "fenjeraš" Zadar, koji ima pet pobjeda.

Domaćin je u dvorani "Ranko Žeravica" u 12. minutu vodio sa 19 razlike, ali se Igokea vratila u trećem periodu i čak povela sa "plus tri".
Ekipe su bile u "egalu" do tri minuta do kraja kada je Mega napravila fantastičnu seriju od 14:0 i stigla do velike pobjede.

U pobjedničkoj ekipi Kendrik Peri je bio najefikasniji sa 19 koševa, Edin Atić je postigao tri manje, dok su solidan učinak ostvarili i Marko Simonović odnosno Luka Cerovina, koji su uknjižili po 11 pogodaka.

Kod gostiju iz Aleksandrovca sa dvocifrenim učinkom bili Đorđe Gagić sa 21 poenom, Kinan Evans je postigao 19 poena, a Marko Tomas 13 koševa.

"Igosi" su se odlično držali u prvih pet minuta utakmice u Beogradu, gdje su imali "plus dva" (13:15), ali onda je domaćin sjajnom serijom preokrenuo rezultat i otišao na čak 19 razlike, da bi izabranici Dragana Bajića uspjeli da smanje minus i okončaju prvu četvrtinu sa 30:18.

U drugom periodu uglavnom je Mega održavala dvocifrenu prednost zahvaljujući poenima Edina Atića i Kendrika Perija, ali se na odmor u poluvremenu otišlo rezultatom 49:40 zahvaljujući poenima Luke Ašćerića u posljednjem sekundu.

Igokea je u trećem periodu uspjela da napravi preokret i čak povede sa tri razlike u finišu zahvaljujući vezanim poenima Save Lešića, ali se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa minimalnom prednošću Mege nakon što je dvije sekunde prije isteka četvrtine tehničku grešku dobio trener Aleksandrovčana - 69:68.

Poslije rovovske bitke u pet minuta posljednje četvrtine, koja je bila vrlo izjednačena, uslijedila je dalekometna paljba Mege i serija od 14:0, koja je i prelomila utakmicu u korist predstavnika Srbije. "Igosi" nisu pet minuta postigli nijedan poen u tom periodu i to je ključni razlog poraza u Beogradu.

Na dva i po minuta do kraja, najprije Nikola Mišković, potom Peri, a onda i Luka Cerovina su pogodili trojke, koje su Megi donijele osjetnu prednost da bi Peri polaganjem osigurao deset razlike (86:76) i praktično prelomio meč.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bezveze

Od onog trenutka kad je Igokea izdominirala ligom a braca iz Srbije joj zabila noz u ledja i promijenili pravila da bi nju izbacili iz EL ja smatram da je totalno bespotrebno tolike pare davati na taj projekat vidite da vise ne mogu uzeti ni oba trofeja u BiH. Napraviti dvoranu u BL i dati pare u Borac pa barem znas u sta dajes i da to narod voli i prati pa da vidim te beogradske siljene klubove da li ce smjeti Borac izbaciti i poniziti ko Igokeu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC