• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi ubrzali, Nagetsi stali: Najgori NBA tim lige pobijedio u Denveru!

Autor mondo.rs

"Nisam siguran zašto, ali naša odbrana trenutno ne postoji u bilo kakvom obliku", rekao je trener Majkl Maloun zbunjen rezultatom posljednje četvrtine (19:34).

 NBA-rezultati-Denver-i-Jokic-u-losoj-seriji-Golden-Stejt-Voriorsi-pobedili-u-Koloradu-VIDEO Izvor: Tanjug, John Leyba/FR171620 AP

Ako je bilo očekivano da će Nagetsi podići intenzitet, borbenost i čvrstinu u najozbiljnijem "krugu" pred plej-of, koji tradicionalno počinje završetkom Ol-star vikenda, dogodilo se sve suprotno!

Četvrti poraz u posljednjih pet mečeva Denveru je pred domaćom publikom nanio najgori tim lige, koji u prosjeku gubi utakmice sa devet poena razlike i koji je do dolaska u Kolorado imao četiri pobjede na 28 mečeva, odnosno šest na strani od početka sezone.

Možda će vas zanimati

Sedmu je malo ko očekivao, osim Erika Paskala koji je devet od 22 poena postigao u četvrtoj četvrtini za, na kraju, ubjedljivu pobjedu Golden Stejta – 100:116.

Denver - Golden Stejt.
Izvor: YouTube

Voriorsi i dalje čekaju povratak Stefa Karija, a u noći između utorka i srijede igrali su i bez Drajmonda Grina.

"Nisam siguran zašto, ali naša odbrana trenutno ne postoji u bilo kakvom obliku", rekao je trener Majkl Maloun zbunjen rezultatom posljednje četvrtine (19:34).

Petorka Nagetsa kreirana je kao šuterska postava vođena talentom Nikole Jokića, plejmejkera u telu centra, međutim ovog puta starteri su šutirali zbirno 1/16 za tri poena. Za taj jedan pogodak Vilu Bartonu bilo je potrebno devet pokušaja, dok Džamal Marej nije uspio nijednom iz šest.

Izvor: Tanjug, John Leyba/FR171620 AP


Svakako najgori procenat imao je Geri Heris, iako nema promašaj za tri na utakmici. Najlošiji akter sezone 2019/20 u timu Denvera postigao je osam poena i nastavio trend iz marta kada je do prosječnih 7,4 poena stizao uz 26,9 odsto u šutu za tri (i manje od jedne trojke po meču).

Nikola Jokić počeo je sporo i ubacio dva od prvih sedam šuteva, pa pronašao ritam i do poluvremena imao dabl-dabl od 12 poena i deset skokova, ali je potom stao - kao i ostali - pa je utakmicu završio sa 16 poena, 13 skokova, sedam asistencija, dvije blokade i pet izgubljenih lopti.

Nikola Jokić protiv Golden Stejta.
Izvor: YouTube

Ova blamaža nije bila potrebna Nagetsima pred seriju od devet gostovanja na narednih 11 utakmica, od čega pet na Istoku.

U posljednjih pet mečeva nije se dogodilo da Nagetsi imaju manje od 16 prodatih posjeda po meču.

"To je tema o kojoj razgovaramo neko vrijeme, ali nastavljamo po starom. Neke od izgubljenih lopti su komične prirode, dok se neke događaju kada igramo zaista dobro. Sa ovim drugim možemo da živimo", rekao je Maloun.

"Ove prve, kada ne čitamo odbranu i forsiramo nešto što ne postoji vode do zakucavanja, polaganja i otvorenih trojki na drugoj strani".

Izvor: Tanjug, John Leyba/FR171620 AP

LA Lejkers 47-13, LA Klipers 42-19, Denver 41-20, Hjuston 39-21, Juta 38-22, Oklahoma 37-24, Dalas 37-25...

Trener Nagetsa upotrijebio je devet igrača u rotaciji i dobio samo 26 poena sa klupe od čega je Mejson Plamli ubacio 16 uz šut 7/8 i osam skokova na obje strane terena.

Stiv Ker, poređenja radi, dobio je 51 poen od svojih rezervista.

"Nećemo dizati nikakve crvene zastave zbog ovoga, nego da uradimo ono što mora da se uradi. Pričali smo o tome, moramo da budemo ozbiljni", rekao je Barton.

"Ovo večeras je bio samo poraz".

Iste večeri, Bogdan Bogdanović bio je odličan u pobedi Sakramento Kingsa, koji se izgleda nisu odrekli ideje o plasmanu plej-of poslije 14 godina.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC