• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobijev najbolji meč u 2020. godini, ali nije osvojio "srpski" Čikago!

Autor mondo.rs

Bulsi napravili preokret protiv Maveriksa u drugom poluvremenu.

 Boban-Marjanovic-14-poena-Cikago-Dalas-109-107 Izvor: Tanjug/AP Photo/Paul Beaty

U noći između ponedjeljka i utorka gledali smo dvojicu srpskih košarkaša na NBA parketima!

Boban Marjanović nije se radovao pobjedi svog Dalasa na gostovanju u "srpskom" Čikagu (109:107), ali je odigrao svoju najbolju partiju u 2020. godini iskoristivši lijepu minutažu (23 minuta) koju mu je ukazao trener Rik Karlajl.

Možda će vas zanimati

"Bobi" je doprinio sa 14 poena (7/11 iz igre) i 12 skokova, međutim to nije bilo dovoljno da zaustavi nalet Bulsa u drugom poluvremenu koji im je donio trijumf.

Dalas nije imao snage da održi prednost stečenu do poluvremena, a minuti bez Luke Dončića, koji je zabilježio 23 poena, pet skokova i devet asistencija, vješto su koristili igrači Bulsa i na kraju stigli do pobjede.

Ka njoj su ih nosili "rezervisti" Kobi Vajt (19) i Oto Porter Džunior (18), dok je kod Dalasa najefikasniji bio Tim Hardavej Džunior sa 26 poena, dok nije bilo juče odličnog Kristapsa Porzingisa.



Mnogo manju šansu od "Bobija" dobio je Marko Gudurić koji je u pobjedi svog Memfisa nad Atlantom (127:88) igrao pet minuta. Donio je dva poena, skok, asistenciju i ukradenu, a zanimljivo je da niko od njegovih saigrača u ubedljivom trijumfu nije "prebacio" 17 poena koliko je imao Gorgi Đeng.

Čak devetorica košarkaša završila su s dvocifrenim učinkom, a najbolji od njih bio je Jonas Valančunas sa 15 poena i 15 skokova, dok je na drugoj strani Trej Jang bio daleko ispod svog prosjeka.

Mladi košarkaš šutirao je 5-17 iz igre, pa u takvim okolnostima Hoksi nisu imali šansu...

Od mečeva prethodne noći vrijedi izdvojiti poraz Milvokija u Majamiju (105:89) koji je posljedica ispodprosječne partije Janisa Adetokunba. "MVP" je šutirao 6-18 iz igre, imao 13 poena i 15 asistencija, dok je dobru partiju pružio samo Bruk Lopez sa 21 poenom.



U redovima "Hita" standardno lijepo podijeljeni poeni, ali se u svakom smislu najviše isticao Džmi Batler sa 18 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Neočekivan poraz doživio je i Hjuston koji je u "Medison skver gardenu" naišao na raspoložene Nikse. Čak sedmorica košarkaša imala su dvocifren učinak, a najviše se istakao R.Dž. Beret koji je ubacio 27 poena, pa nije pomoglo ni 35 poena Džejmsa Hardena. 

REZULTATI

Klivlend - Juta 113:126
Njujork - Hjuston 125:123
Orlando - Portland 107:130
Atlanta - Memfis 88:127
Majami - Milvoki 105:89
Čikago - Dalas 109:107
San Antonio - Indijana 111:116


Možda će vas zanimati


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC