• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dabl-dabl Bjelica smirivao strasti, Bogdanović nastavio potragu za ŠUTEM

Autor mondo.rs

Sa 13 trojki iz 56 pokušaja na poslednjih osam utakmica, Bogdan se evidentno nalazi u krizi. Kingsi, međutim, pobjeđuju...

 NBA liga rezultati Memfis - Sakramento Kingsi poraženi 101-104 Izvor: Tanjug, Nikki Boertman/FR2769 AP

Jonas Valančijunas i Hari Džajls II uspjeli su nekako da ne zamahnu pesnicama nakon što su se zakačili "pod ruku" u napetoj završnici utakmice u Memfisu.

Ona je, uz dabl-dabl prisebnog Nemanje Bjelice, pripala košarkašima Sakramento Kingsa koji su zaigrali daleko odgovorniju košarku posle Ol-star pauze i, eto, četvrtom pobjedom u posljednjih pet mečeva najavili juriš na prvi plej-of još od sezone 2005/06.

Uz 13 poena i 11 skokova Bjelice i novo mučenje Bogdana Bogdanovića u šutu sa distance, "kraljevi" su nekako sačuvali deset poena razlike iz posljednjih 150 sekundi meča i slobodnim bacanjima Badija Hilda na 4,4 sekunde prije kraja naterali Tajusa Džonsa na nemoguć pokušaj za trojku i produžetak – 101:104.

Bjelica protiv Memfisa.
Izvor: YouTube

Memfis 28-31, Nju Orleans 26-33, Portland 26-34, Sakramento 25-34, San Antonio 24-33...

Bio je to peti uzastopni poraz osmoplasiranih Grizlisa (28-31), koji su se odjednom našli nadomak ruke Kingsima (25-34).

Bogdanović je u potrazi za šutem kojim je vezao po 23 poena u pobjedama nad Majami Hitom i Minesota Timbervulvsima početkom februara stigao samo do pet poena i jednog pogotka iz devet pokušaja iz igre. Evidentnu krizu forme srpskibek nastojao je da "probije" agresivnim nastupom na obe strane parketa, pa je pored osam skokova podelio i četiri asistencije saigračima.

Oni su ga bodrili da nastavi sa šutevima, znajući da će u jednom trenutku lopte početi da pogađaju dno mrežice, ali gostovanje u Memfisu nije bio taj trenutak - "BB8" šutirao je 1/7 za tri poena, što znači da je u poslednjih osam mečeva zbirno ubacio 13 trojki iz 56 pokušaja.

To je tek 23,2 odsto, mada treba reći i da se ovaj procenat nije odrazio na rezultate ekipe trenera Luka Voltona koja je u istom periodu zabilježila pet pobjeda i tri poraza.

Memfis - Sakramento.
Izvor: YouTube


Diaron Foks bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa 25 poena, od čega 16 u drugom poluvremenu, koliko je postigao i Džajls u jednom od boljih nastupa ove sezone. Prije i poslije kačenja sa njim, litvanski veteran Valančijunas postavio je rekord NBA karijere sa 25 skokova, uz još 13 poena.

Odlukom trenera Tejlora Dženkinsa, Marko Gudurić ostao je na klupi, bez prilike da se "izmjeri" sa kolegama iz reprezentacije Srbije i, pritom, pokaže pred selektorom Igorom Kokoškovim.

Valančijunas i Džajls.
Izvor: YouTube


Rekord sezone zabilježio je Dilon Bruks, koji je u odsustvu povrijeđenih Džastina Džeksona Džuniora i Brendona Klarka stigao do 32 poena. Dža Morant, Memfisova "ruki" atrakcija, pružio je još jednu impresivnu partiju sa 20 poena i 11 asistencija.

Iste noći, Nikola Jokić i ostali starteri Denver Nagetsa povučeni su ranije na klupu, povlačeći se pred razigranim Los Anđeles Klipersima, sa kojima od danas dijele drugu poziciju na Zapadu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC