• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović na 75. rođendan Zvezde: Budimo pažljivi, ne podliježimo pritiscima!

Autor mondo.rs

Prvi čovjek SD Crvena zvezda podsjetio je na brojna slavlja i činjenicu da je Zvezda "narodna", ali je i upozorio brojne zvezdaše na budućnost...

 SD-Crvena-zvezda-rodjendan-Nebojsa-Covic-poruka-zvezdasi-oprez-ne-podlijezite-pritiscima-i-spinovima Izvor: MN PRESS

Sportsko društvo Crvena zvezda slavi danas svoj 75. rođendan, a samim tim i 36 klubova pod njegovom "kapom".

Prvi čovjek UO SD Zvezde i KK Zvezde Nebojša Čović uputio je danas čestitku i pismo svim zvezdašima, ali uz upozorenje da se mora prilagođavati vremenu, da se moraju "razviti sistemi odbrane" od napada, da se ne bi došlo u situaciju da Zvezda prestane da postoji.

Možda će vas zanimati

Košarkaški klub je objavio čestitku, a Čović pismo zvezdašima.



Pročitajte sami šta je Čović napisao (bold je redakcijski):

"Crvena zvezda – Godina velikog jubileja, i velikih zadataka za crveno-bijelu porodicu

Tako je već 75 godina. Četvrti mart je datum kada obilježavamo, slavimo i nagrađujemo najbolje u Crvenoj zvezdi, velikom sportskom društvu sa preko 5.000 sportista i 36 klubova.

U moru medalja, uspjeha naših sportista, klubova, kao dio Crvene zvezde i neraskidivi dio reprezentacije Jugoslavije i Srbije, naše sportsko društvo, naša Crvena zvezda je postala svetski brend i najbolji promoter svih najboljih vrijednosti koje ovo društvo ima. Dopalo se to nekome ili ne, Crvena zvezda je najveća – ona je ne samo brend, ogromna porodica, i što je najvažnije i zbog čega nam mnogi zavide – Crvena zvezda je narodna!

I ove godine smo dodijelili veliki broj nagrada, jer svake godine SD Crvena zvezda uvećava broj pehara, medalja i nagrada u svojim trofejnim salama. Crvena zvezda nas je na to navikla i tako je i ove godine. Imamo šampione Evrope, osvajače duplih kruna, učesnike Liga šampiona, Evroliga, velikane koji nose i epitet "najbolji sportista svijeta" pojavljuju se neka nova djeca nasljednici velikana koji su nosili našu Crvenu zvezdu na grudima još od 1945.godine.

I tu bih se zaustavio sa pohvalama, jer Crvena zvezda kao takva uvijek mora da gleda naprijed, da upozorava, da bude budna…

Mi smo velika porodica u kojoj se ne nalazi samo 36 klubova i na hiljade sportista, već i milionska armija navijača i ljudi koji vole Crvenu zvezdu, u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, ostalim dijelovima bivše SFRJ, Evropi, Americi, Australiji…u svim dijelovima svijeta!

Zato moramo više nego ikada da odgovorimo izazovu vremena, da se pripremimo za ozbiljne reforme i kreiranje drugačijeg i dugoročnijeg plana razvoja i strategije rada, da imamo mehanizam odbrane od mnogih kojima je Crvena zvezda "trn u oku" i vječita patnja, da imamo rješenje čak i za situaciju opstanka Sportskog društva Crvena zvezda u godinama koje su pred nama.

Sportsko društvo Crvena zvezda će se i ovog 4. marta prisjetiti svih velikih uspjeha iz prethodnih godina. Ovaj dan i to u 75. godišnjici jubileja jeste dan za pohvale i slavlje, ali i za slanje jasne i glasne poruke – da je Crvena zvezda svjesna značaja ali i odgovornosti u ovom društvu.

U danu u kome slavimo naše džudiste, Novaka, fudbalere i košarkaše, našu djecu koja kreću njihovim stopama, ne smijemo i nemamo pravo da zaboravimo i grčevitu borbu za opstanak rukometaša, muke odbojkaša, probleme vaterpolista i košarkašica, besparicu mnogih klubova u našoj porodici. Ne smijemo da zaboravimo ni vremena kada smo nekako došli u apsurdnu situaciju u kojoj smo se neuspješno borili od optužbi mnogih koji su trošili državne pare i ekspresno kitili svoje istorije i biografije, da smo miljenici države?

Zato, i to vrlo brzo je neophodno da analiziramo i pronađemo rješenje kako kao velika porodica možemo da funkcionišemo u budućnosti: kako će se finansirati klubovi, kako ćemo poštovati osnovne postulate i vrijednosti Crvene zvezde u eri savremenih tehnologija i društva koje ide naprijed i menja se. To je i naša obaveza!

Konačno, da li kao društvo želimo da imamo ovakvu Crvenu zvezdu – sportsko društvo koje je ponos ovog naroda i jedan od najboljih i najprepoznatljivijih brendova i "proizvoda" Republike Srbije u cijelom svijetu. Znaju ko smo i kada vide grb, i kada čuju naše ime, na bilo kom svjetskom jeziku.

Zadatak nije lak, a linija je vrlo tanka između mogućnosti da SD Crvena zvezda bude ono što svi želimo – ponos budućih generacija. Međutim, ukoliko budemo nepažljivi i podlegnemo stalnim spinovanjima i pritiscima – mogu nam ostati samo sećanja na dane kada smo bili veliki! Zato je neophodno jedinstvo, kako bimso sačuvali SD Crvena zvezda i sve klubove. Iza nas su teška vremena, a pred nama period velikih iskušenja!

Zato, Zvezdaši slavimo i budimo ponosni, ali nemamo pravo da zaboravimo kroz šta smo prošli i kroz koliko muka došli do mjesta i broja koje nekako prirodno ide uz Crvenu zvezdu – broja 1".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC