• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota ističe snagu Makabija, ali i buduću zvezdu

Autor Mirjana Šegan

"izuzetno su agresivni, igraju tvrdo slično Efesu, sa mnogo bekova koji imaju slobodu u igri. Jasno je da je to ekipa pravljena za visok plasman i cilj im je Fajnal-for", napominje trener Zvezde pred meč 28. kola Evrolige.

 Šakota ističe snagu Makabija, ali i buduću zvezdu Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde nemaju mnogo vremena za predah. Nakon izgubljenog meča u Istanbulu od ekipe Fenerbahčea (63:66), odmah sledi novi test u Evroligi - na noge u Beograd stiže ekipa Makabija.

Pred crveno-belima je težak zadatak u u 28. kolu Evrolige.

Možda će vas zanimati

Listi povređenih, na kojoj su već Ognjen Dobrić i Čarls Dženkins pridružio se i Marko Jagodić Kuridža koji je povredio skočni zglob na utakmici sa Fenerbahčeom.

Klub iz Tel Aviva stiže u Beograd nakon pobede nad ekipom Efesa (77:75), čime su prekinuli seriju lidera na tabeli Evrolige od 11 pobeda.

Dragan Šakota ističe da je Makabi u dobrom trenutku.

"Imaju svoj način igre, izuzetno su agresivni, igraju tvrdo slično Efesu, sa mnogo bekova koji imaju slobodu u igri. Jasno je da je to ekipa pravljena za visok plasman i cilj im je Fajnal-for. Biće to zanimljiv duel, naša publika će videti i jednu buduću zvezdu, sina našeg nekadašnjeg igrača Zufera Avdije, Denija. I mi imamo naše ciljeve i adute, i očekujem dobru utakmicu u petak u Areni", istakao je trener crveno-belih.

Prvi meč sa Makabijem, koji je ove godine jedno od najprijatnijih iznenađenja Evrolige, odlučen je tek nakon produžetka, i to nakon šuta za pobedu koji je imala Crvena zvezda.

Dejan Davidovac očekuje još jednu tešku utakmicu.

"Ko god da je protivnik, kada je dupli program u pitanju, druga utakmica je vrlo specifična i posebno teška. Makabi ove sezone igra izvanredno - imaju 19 pobeda i pokazali su da imaju odličan tim koji igra dobro i bez Tarika Bleka i Kaspija. Igraju brzo, imaju mnogo skokova, postižu dosta poena iz tranzicije. U sredu su pobedili ekipu Efesa i u Beograd stižu sa mnogo samopouzdanja. Neće nam biti lako, imamo i nekoliko igrača koji su povređeni a znače mnogo za našu igru, ali bez obzira na sve rečeno, želimo da odigramo dobru utakmicu i dođemo do pobede", naveo je Davidovac.

Utakmica Crvena zvezda - Makabi igra se u petak od 19 časova, uz direktan prenos na TV Nova sport.

PAROVI 28. KOLA

Danas
Zenit - Žalgiris (18.00)
Panatinaikos - CSKA Moskva (20.00)
Real Madrid - Asvel (21.00)
Valensija - Armani (21.00)

Petak
Himki - Fenerbahče (18.00)
Efes - Olimpijakos (18.30)
Crvena zvezda - Makabi (19.00, TV Nova sport)
Barselona - Bajern (21.00)
Baskonija - Alba (21.00)

Tabela: Efes 23-4, Real Madrid 21-6, Barselona 21-6, Makabi 19-8, CSKA 17-9, Panatinaikos 14-13, Fenerbahče 13-14, Žalgiris 12-15, Himki 12-15, Valensija 12-15, Olimpijakos 12-15, Armani 11-16, Baskonija 11-16, Asvel 10-17, Crvena zvezda 10-17, Alba 9-18, Bajern 8-19, Zenit 7-20.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC