• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko nije slavio u Beogradu: Najmanje se pričalo o košarci

Autor mondo.rs

Glavna tema na konferenciji za medije posle utakmice između Darušafake i Virtusa bila je o koronavirusu.

 Virtus-Darusafaka-koronavirus-Beogradska-arena-koronavirus Izvor: MN PRESS, NEBOJSA PARAUSIC

Misija "Beograd" je uspela!

Virtus je trebalo da gostuje u Istanbulu i da u "vreloj" hali pokuša da pobedi Darušafaku i tako izbori četvrtfinale Evrkupa. Odlučujući meč za drugo mesto u Grupi B na kraju je, ipak, odigran na neutralnom terenu, a domaćinstvo je prihvatio Beograd. Pobedili su Italijani...

Možda će vas zanimati

Turske vlasti bile su jasne za goste iz Italije: ulaska u zemlju nije na dva kontinenta nije bio moguć. To je ujedno i jedini razlog zbog čega se meč igrao u Beogradskoj areni, a ne u dvorani u kojoj bi se Dačka osećala daleko bolje i komotnije.


Na kraju krajeva, to i jeste jedna od bitnijih prednosti koju je, doduše ne voljom kluba iz Bolonje, imao tim Aleksandra Đorđevića.

"Da budemo iskreni, igranje u Beogradu bez navijača, bilo je bolje za nas. Moramo to da kažemo... Nije najlepše igrati bez navijača, ali šta je tu je. Zdravlje je najvažnije za sve, za igrače, sudije, stručni štab, organizatore…", rekao je bivši dugogodišnji selektor Srbije posle prolaska u narednu rundu takmičenja.

Iako je opširno govorio na početku konfenercije o koronavirusu, Đorđević se ponovo vratio na priču obolesti koja se ubrzano širi planetom.

"Ovo je nešto novo za sve nas i uglavnom se najviše priča o tome, a ne o utakmicama. Svakog minuta, sata... To ne može da stane. Duboko smo u sezoni da bi se bilo šta promenilo. Idemo dalje i tražimo mesto u vrhu evropske i italijanske košarke, ali moram da kažem da je fokus sportista i sportskih radnika izgubljen. On je okrenut prema problemu koji utiče na svakodnevnicu. Ja bih stavio znak pitanja na ono šta i kako dalje? Neće biti jednostavno", rekao je Đorđević.


Seldžuk Ernak nije imao razloga za zadovoljstvo, ali se i on pre komanetara o utakmici osvrnuo na koronavirus.

"Pre svega čestitam Virtusu i želeo bih da poželim sreću svima koji idu dalje. Nadam se da će svi imati sreće sa zdravljem do kraja takmičenja. Ako ćemo o današnjoj utakmici... Mislim da je ipak zdravlje najvažnije. Nije normalno da takmičenje bude pod znakom pitanja zbog svega toga i činjenice da svi mi putujemo preko cele Evrope. Nadam se da će se pronaši rešenje kako bi se ovaj problem konačno prebrodio", rekao je Ernak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC