• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević, Teo i Pefi gosti, a u stvari domaćini: Zna se čija je Arena!

Autor mondo.rs

Virtus pobedio Darušafaku u Beogradu i izborio četvrtfinale Evrokupa.

 Đorđević, Teo i Pefi gosti, a u stvari domaćini: Zna se čija je Arena! Izvor: MN PRESS, NEBOJSA PARAUSIC

Darušafaka je zbog odluke turskih vlasti da se u zemlji ne dozvoli ulaz građana koji dolaze iz ugroženih područja koronavirusom, morala da ugosti Virtus u beogradskoj Štark areni.

Srbija je pristala da bude domaćin poslednje i odlučujuće utakmice u Grupi E za plasman u četvrtfinale Evrokupa. Partizan je ranije obezbedio čelno mesto i domaćinstvo do kraja Ulebovog takmičenja, a Virtus je do prolaska u narednu fazu stigao sigurnom i ubedljivom pobedom protiv Darušafake - 106:96  (30:14, 22:26, 27:28, 27:28).

Možda će vas zanimati

Nažalost, dogovoreno je da utakmici ne prisustvuju navijači, pa su tribine najveće naše dvorane delovale sablasno tokom 40 minuta borbe.


Devin Marbl jedini je od sedmorice košarkaša Virtusa koji je promašio šut za tri poena i jedini je dva puta oprobao dalekometnu paljbu sa polovičnim učinkom u prvih 11 minuta. Pored njega, još šest igrača je pogađalo van linije 6,75, a među njima je bio i srpski tandem Miloš Teodosić i Stefan Marković.

Upravo u ovom sjajnom procentu 7/8 leži razlog visoke prednosti koju su Italijani stekli u uvodnoj četvrtini – 30:14. Darušafaka je do kraja prvog dela uspela da smanji prednost Italijana, ali je ona i dalje bila velika - 52:40.

Ipak...

Kada je počelo drugo poluvreme, krenuli su i problemi za "goste". Prednost Virtusa se brzo topila, pa je posle dva i po minuta igre u nastavku bilo samo "plus šest" za Đorđevićev tim 55:49. U dva navrata Darušafaka je bila i na četiri poena zaostatka, ali su Italijani uspeli da odbiju te napade i da do kraja treće deonice praktično vrate prednost sa poluvremena – 79:68.

Ujedno, bio je to i kraj Darušafakinih nadanja da može da preokrene utakmicu i izbori četvrtfinale takmičenja koje je osvojila 2018. Vrlo brzo sve je bilo rešeno, jer je Virtus stekao 94:73 i lagano priveo duel kraju.
Posle sjajnog prvog poluvremena, u kojem je postigao 16 poena, Teodosić je u nastavku oduzeo gas, ali je i pored toga sa 21 bio prvi strelac meča (4/4 za tri). Marković je ubacio tri... Vrlo dobru partiju pružili su Đampaolo Riči sa 17 i Kajl Vims sa 15 poena.

U poraženom sastavu trojica igrača su postigla po 14 poena - Braun, Lamb i Kolson.

TABELA: Partizan 5-1, Virtus 4-2, Darušafaka 3-3, Trento 0-6.

Parovi četvrtfinala:

Partizan - Uniks
Promiteas - Tofaš
Monako - Virtus
Unikaha - venecija

Termini četvrtfinala su 17, 20. i 25. mart, za kada je predviđena eventualna "majstorica".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC