• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan ima prednost DO KRAJA Evrokupa!
 Partizan ima prednost DO KRAJA Evrokupa!

Partizan ima prednost DO KRAJA Evrokupa!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Sigurna pobeda Partizana nad Trentom

 Partizan ima prednost DO KRAJA Evrokupa! Izvor: Goran Šivački/MONDO

Partizan se malo mučio, ali je na kraju odigrao koliko je bilo potrebno i pobedio Trento u Beogradu, čime je obezbedio prednost domaćeg terena do kraja Evrokupa.

Partizan je i pre meča obezbedio prvo mesto, a Trento nije mogao da se pomeri sa poslednjeg, ali trijumf bi domaćinu doneo značajnu prednost u Evrokupu. Konačni rezultat je 91:75 (21:22, 24:17, 18:14, 28:22).

Partizan je jako brzo večeras došao do 10 poena prednosti, ali je Trento do kraja prve četvrtine preokrenuo i poveo sa pola koša prednosti, 22:21.

Posle rezultatske "klackalice" u drugoj deonici, Partizan se ustalio u vođstvu. Imao je domaćin i dvocifrenu prednost, ali Trento je igrao opušteno i sigurno i uspeo je da priđe na šest poena zaostatka na kraju prvog poluvremena.

Trento nije imao šta da izgubi i drugo poluvreme je "otvorio" vezanim trojkama, ali je Partizan preko Jaramaza odbio i taj napad, da bi u poslednju četvrtinu ušao sa 10 poena prednosti.

U poslednjoj deonici crno-beli su uspeli da slome Trento kada su se razigrali i Pejdž i Tomas u poslednjoj četvrtini.


Svi igrači Partizana upisali su se u strelce.

Partizan je predvodio Jaramaz sa 19 poena. Rašon Tomas završio je meč sa 13 poena i devet skokova, dok je Kori Volden imao 13 poena i pet skokova. Nikola Janković imao je učinak od 11 poena i šest skokova.

Najefikasniji u Trentu bili su Džastin Noks sa 20 i Džejms Blekmon sa 19 poena. Aron Kraft završio je meč sa 14 poena i 10 asistencija.

Partizan: Volden 13p, 5sk, Pejdž 5, Gordić 4, Makadu 7, Jaramaz 19p, 4as, Veličković 5, Birčević 2, Janković 11p, 6sk, Tomas 13p, 9sk, Trifunović 10, Mozli 2.

Trento: Keli 9, Blekmon 19, Kraft 14p, 10as, Paskolo 2, Mijan 4, Foraj 7p, 5as, Noks 20p, 7sk, Mecanote, Ladurner, Pikareli.

22:37

Kraj utakmice! Partizan na kraju siguran

Partizan je košem Birčevića došao do svoje najveće prednosti od 19 poena, 85:66. Trento uzvraća sa dve trojke dva minuta pre kraja, ali Makadu daje koš i oduzima svaku nadu gostima.

Utakmica je završena, konačni rezultat je 91:75 (21:22, 24:17, 18:14, 28:22).

22:29

Nova maksimalna prednost Partizana

Atrakcija! Volden pogađa trojku uz faul, koji koristi i Partizan ponovo stiže do nove maksimalne prednosti - 76:59. do kraja meča još pet minuta. Crno-beli igraju dobro u odbrani i nekako "miriše" da je meč odlučen, ali videćemo.

22:24

Konačno trojka Pejdža!

Razigrali su se Trifunović, Janković i Tomas, a Markus Pejdž u 33. minutu meča postiže svoju prvu trojku večeras! Rezultat je 72:57 i to je maksimalna prednost Partizana na ovoj utakmici. Nikola Brijenca traži tajm-aut.

22:18

Opet Jaramaz uz zvuk sirene!

Skoro 80 minuta se igraju prve tri četvrtine u Areni. Žilavi Trento nikako nije dozvoljavao Partizanu da se "odlepi", ali Jaramaz (naravno) postiže trojku uz zvuk sirene i donosi Partizanu (ponovo) "+10" pred poslednju četvrtinu. "Jare" je na 19 poena sada.

22:07

Jaramaz je odlično raspoložen, Partizan opet dvocifren!

Dobre odbrane i mnogo grešaka su "iseckali" igru u trećoj četvrtini. Jaramaz postiže koš i dodatno bacanje za "+11", 57:46 posle šest minuta igre.

21:59

Trojke Trenta za novi povratak u igru

Drugo poluvreme je počelo trojkom Voldena, odgovaraju Foraj i Kraft tako da trento prilazi na 48:44 posle dva minuta igre.

21:43

Poluvreme - "+6" za crno-bele

Partizan je brzo poveo sa 10 razlike, Trento je sustigao i došao do pola koša prednosti, da bi domaćin u drugoj četvrtini vratio dvocifrenu prednost, najveća je bila 13 poena - 43:30. Domaćin, međutim, nije iskoristio poslednja tri napada, a Noks u poslednjoj sekundi pogađa za 45:39.

U Areni je 10.000 navijača. Najefikasniji je Jaramaz sa 13 poena, koliko je postigao i Noks.

21:34

Partizan opet "dvocifren"

Jaramaz i Veličković pogađaju trojke i popravljaju malo šut za tri poena. Čim je pojačao odbranu, Partizan je povratio dvocifreno vođstvo na 43:30, tri minuta pre kraja.

21:29

Malo poena, tvrda utakmica

Dugo se nije menjao rezultat dok Noks nije pogodio sa vrha kapice. Andrea Trinkijeri traži tajm-aut. Do sada: Jaramaz 10 poena, Volden pet. Trento predvode Blekmon sa 10 i Noks sa devet poena. Gosti su pokvarili šut za tri sa tri vezana promašaja.

21:24

Crno-beli vraćaju prednost

Partizan je "vezao" dobre odbrane i iskoristio dva napada i stekao malo osetniju prednost - 31:26. Trento traži tajm-aut.

21:22

Partizan vraća prednost

Uroš Trifunović postiže svoju prvu trojku za Partizan i vraća vođstvo svom timu, 26:24. Andrea Trinkijeri često menja i traži raspoloženu petorku. Trento za sada šutira trojke 4/5.

21:17

Serija gostiju

Blekmon ulazi i polaže za prvo vođstvo Trenta - 22:21. To je kraj prve četvrtine, koju je Trento završio serijom 15:4 i od zaostatka 17:7 došao do vođstva 21:22.

21:15

Trento prilazi

Za crno-bele je zaigrao Nemanja Gordić, koji je bio povređen još od utakmice u Bolonji, 5. februara. Trento se ne predaje i počeo je da pogađa, tako da je prišao na samo poen zaostatka 21:20. To je serija gostiju 13:4.

21:12

Publika i Miša Tumbas pozdravili mlade košarkaše

Arena je pozdravila juniore Partizana, koji su se nedavno plasirali na "fajnal for" Evrolige, posle trijumfa ATNG u Beogradu. Tu je bio i legendarni navijač crno-belih Miša "Tumbas", koji je pozdravio svakog od njih.

21:07

Partizan već "dvocifren"!

Ipak je razlika u klasi. Posle tri minuta igre, Partizan već ima dvocifrenu prednost 14:4. Igra se tri minuta i 20 sekundi. Trento je promašio dva zicera, ali crno-beli igraju jako dobru odbranu i stvarno deluje, bar za sad, da je ovo susret timova iz dve različite kategorije.

21:03

Partizan poveo od početka

Meč je počeo zakucavanjem Nikole Jankovića iz kontranapada. Igra se praktično koš za koš, ali je vidljivo da Trento nije igrao skoro mesec dana, tačnije od 9. februara. Posle dva minuta igre, Partizan vodi 8:4.

20:59

Ovo su startne petorke

Partizan: Volden, Jaramaz, Veličković, Tomas, Janković

Trento: Keli, Kraft, Paskolo, Foraj, Mecanote

UKRATKO

  • Partizan je prvi u grupi sa skorom od 4/1
  • Trento ima 0/5
  • Pobeda crno-belima znači prednost domaćeg terena do kraja takmičenja
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije