• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota: Eh, da mi je više Lazića... Svi žale za nekim mečom u Evroligi!

Autor Milutin Vujičić

"I da stavimo pobedu ili dve više - ne bismo bili sigurni za plej-of", kazao je trener Zvezde nakon 11. trijumfa svojih igrača.

 Zvezda-Makabi-92-76-izjava-Dragan-Sakota-o-Branko-Lazic Izvor: MN PRESS

Dragan Šakota pratio je nervozno partiju svojih košarkaša u Istanbulu, i video neizvesnu završnicu koja je pripala Fenerbahčeu, ali samo 48 sati kasnije - protiv Makabija, jednog od timova koji je najozbiljiniji kandidat za F4 - drama je izostala!

Razlog je sjajno šutersko veče Bilija Berona i Kevina Pantera, koji su postigli po 22 poena, pa je beogradska "Arena" videla ubedljivu pobedu:Zvezda - Makabi 92:76.

Možda će vas zanimati

Dragan Šakota je posle utakmice čestitao svojim igračima i kazao da se retko kada viđa da 40 minuta kontrolišete utakmicu u ovakvom formatu takmičenja, istakavši da su njegovi igrači naučili na greškama iz ranijih mečeva.


"Evroliga je najjača ikada i jako je teško imati više utakmica u kojima si čitav tok dominirao. Mi imamo dve takve - mislim na Bajern i Makabi. Mnogo pričamo o uzastopnim utakmicama, ne možemo da predvidimo energiju rivala, tako da su mnogi pravili velike pobede. Mi smo bili fokusirani i ispravili smo greške iz prethodnih utakmica kada nismo dobro reagovali na promene u odbrani. Danas smo imali jasnu želju šta hoćemo u napadu", kazao je Šakota na početku obraćanja.

Poznato je da zbog tromba na nozi Šakota nije išao na prethodna dva gostovanja, a potvrdio je da će verovatno propustiti i meč sledeće nedelje u Madridu - protiv viceprvaka Evrope.

"Sačekao sam taj period od dve nedelje posle dijagnoze, to se smirilo, a trebalo bi da napravim hiruršku intervenciju posle koje se izlazi isti dan iz bolnice, pa onda kreću terapije. Neće to dugo potrajati, samo još sledeće gostovanje ću verovatno propustiti", objasnio je Šakota.

Crvena zvezda - Makabi 92:76
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Kada su u pitanju povrede igrača, Šakota je potvrdio da će Jagodić Kuridža izostati do nedelju dana pošto mu je otekla noga, dok je Dženkins danas bio u ekipi, ali još nije spreman.

Osvrnuo se i na Perperoglua, istakao je da je mnogo propustio ove sezone (4 meseca) zbog povrede i da se u međuvremenu mnogo promenilo u ekipi, ali da ceni što od njega uvek može da očekuje bitne poene u ključnim momentima.

Jedan od onih koje je Šakota večeras pohvalio bio je i kapiten Branko Lazić koji je u pobedi zabeležio osam poena i "bezbroj" dobrih odbrana koje se ne beleže u statistiku.

"Mogu da ga gledam samo od momenta kada sam ovde... On je fantastičan od našeg prvog meča Bajerna, čuo sam da nikad nije ovako igrao, ali nije se tu nešto promenilo, to je čovek koji uvek igra sa energijom. Napadački nemamo situacije da ga koristimo više jer to zaslužuje požrtvovanjem i radom na treninzima, ali sve je to stvar uklapanja i menjanja. Igrači na poziciji 'tri' su zapostavljeni sem ako nisu napadački toliko talentovani. Voleo bih da imamo još takvih...", kazao je Dragan Šakota.



Ostvarivanjem 11. pobede u Evroligi, ponovo se rasplamsala mašta navijača da je plej-of Evrolige moguć, a na četiri kola do kraja svi prebrojavaju gde su to propustili šansu.

"Mislim da ne postoji u Evroligi koji ne žali za nekim izgubljenim utakmicama. Fenerbahče izgubi sa velikom razlikom, pa se muči Real Madrid... Svi su imali takve momente. I da stavimo pobedu ili dve više - ne bismo bili sigurni. Bilo bi interesantnije, ali vraćam se na ono od letos gde je postavljen cilj koji nije bio realan, pa kad sam došao niko nije pričao o prolasku dalje".

Trener crveno-belih se još jednom požalio na "nenormalan" broj povreda u ovoj sezoni istakavši da bi i zdravstvene organizacije trebalo da ispitaju da li je sistem takmičenja, kakav je aktuelan u Evropi ove sezone, normalan za igrače.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC