• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA se vraća po "kineskom modelu": Gledaćemo nešto potpuno drugačije

Autor Pavle Knežević

Niko ne odustaje od igranja, ali izgleda da će to biti nešto što do sada nismo viđali

 NBA-nastavlja-takmicenje-po-kineskom-modelu-bez-navijaca-svi-na-istom-mestu-korona-virus Izvor: Katelyn Mulcahy/Getty Images North America, Getty Images/Katelyn Mulcahy

Ako se ligaški deo NBA sezone nastavi, "skoro 100 odsto" će se utakmice igrati bez publike, objavio je ESPN.

Novinar ove publikacije navodi da se uprava NBA ugleda na kinesku profesionalnu ligu (CBA) i da će navodno iskopirati njen model ako se nastavi takmičenje, koje je prekinuto 12. marta.

Možda će vas zanimati

U Kini je prvi put izbio virus korona, posle čega je epidemija obuzdana, pa tako postoje planovi da se prvenstvo nastavi u maju, ali pod određenim uslovima. Ideja je, naime, da se svi klubovi i svi igrači smeste u isti hotel, a da se utakmice igraju na jednoj lokaciji, čime bi se smanjila mogućnost kontakta sa zaraženima.


Lebron Džejms je najveća košarkaška zvezda koja se više puta oglašavala protiv igranja bez publike. Ali, kako stvari stoje, ako bude želeo da igra za trofej, moraće da prihvati novu realnost.

"Kina se sprema na takav korak – okupljanje timova na jedno mesto i stavljanje u zaštitni mehur. Lebron je glas ostatka lige, on govori svojim emocijama. Realnost je, međutim, da će se NBA vratiti bez publike ako se bude vraćao uskoro. Igraće se ili u praznim dvoranama, ili će stavljati teren u hangare. To je nešto na šta će igrači morati da se navikavaju", napisao je novinar ESPN-a.

Džejms je ove nedelje rekao da ne može da zamisli ideju da se igra bez publike.

"Igranje utakmice bez navijača – šta je reč 'sport' bez reči 'navijač'? Nema uzbuđenja, nema plakanja, nema radosti, nema napred-nazad. Jedna stvar koju ne možete da uradite jeste da odete pravo u plej-of, jer to poništava više od 60 utakmica u kojima se momci bore za mesto u njemu", rekao je Džejms u podkastu Road Trippin'.

On je rekao da bi voleo da se vrati na parket, ali da ne može da zamisli igranje bez navijača.

"Voleo bih da izađem na parket i da igramo pet na pet. Ali, to možemo da radimo i u trening-utakmicama. Samo odemo u trening centre drugih, stavimo kameru i igramo nezvanično uz živi prenos. Ali, dok se navijači ne vrate…Prosto ne mogu da zamislim sportski događaj bez navijača. Jako je čudno", objasnio je Džejms.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC