• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Milojević: Sljedeća stanica je NBA

Autori mondo.rs Autori Večernje novosti

Trener Mege planira da naredne godine krene put Sjedinjenih Američkih Država

 Dejan-Milojevic-KK-Mega-ide-u-SAD-cilj-NBA-liga Izvor: MN PRESS

Dejan Milojević jesenas je započeo desetu sezonu na klupi Mege, ali je pitanje kako će je privesti kraju.

Takmičenje u ABA ligi je obustavljeno zbog pandemije korona virusa, Superliga Srbije se ni ne spominje, pa je neizvjesno da li će se o šampionu odlučivati van terena.

"Regionalno takmičenje nikad nije bilo jače, a mi smo u sezonu ušli veoma mladi. Izgubili smo neke utakmice na početku, tu nam je palo samopouzdanje. Kao i svake godine, drugi dio lige smo odigrali bolje, jer su mladi igrači napredovali. Rad krene da se isplaćuje i onda i partije budu znatno kvalitetnije. Ne znam kako će se takmičenje završiti, ono što smo mogli da uradimo na terenu, mi smo uradili. Postoje šanse da opet neko od igrača završi u NBA, tako da sam zadovoljan na kraju", naveo je u razgovoru za "Večernje novosti" Milojević, koji je tokom prethodne decenije "odškolovao" mnogo mladih asova, poput Nikole Jokića.

Možda će vas zanimati

On je krajem prošle godine dobio i poziv selektora Srbije Igora Kokoškova da mu bude asistent u stručnom štabu "orlova", koji je rado prihvatio.


"Nije me iznenadilo, jer vjerujem u svoje kvalitete. Nisam se kolebao ni sekunde. Drago mi je što je izabrao mene i Vladu Jovanovića, koji je jedan od najboljih mladih trenera u Srbiji. Kokoškov je vrhunski čovjek i stručnjak, zadovoljstvo je raditi sa njim. Na prvoj akciji smo imali malo vremena da bilo šta uradimo, zabilježili smo pobjedu i poraz, ali je cjelokupan utisak odličan", rekao je bivši igrač Partizana, Budućnosti, ekipe FMP, Pamese, Galatasaraja.

Milojević je prije početka ove sezone najavio da će mu biti posljednja na klupi Mege. Poslije dobro iskorišćene prilike planira da trenersku karijeru nastavi da gradi van Evrope. Cilj je SAD i NBA liga.

Želi porodično da se otisne "preko bare", jer bi sin, koji je košarkaš Beovuka, trebalo tamo da obezbijedi stipendiju.

"Trenutno igra u Beovuku i zadovoljan sam njegovim razvojem, kakav je košarkaš, a i kakav je čovek postao. Borben je kao i ja, ali igra potpuno na drugoj poziciji, bek je, pa ne mogu da kažem da imamo sličnosti. Dovoljno je dobar da obezbijedi stipendiju na američkom koledžu, tako da je naša porodična želja da naredne godine svi odemo u SAD. Mislim da je za njega najbolje da završi tamo fakultet, a i nadam se da će moj sljedeći korak biti NBA liga. Ipak, želje su jedno... Ne znam da li će se ostvariti, ali plan nam je otprilike takav", naveo je Milojević, koji kao i većina profesionalnih sportista nije navikao da ima previše slobodnog vremena koje je donijela pandemija korone virusa.

"U izolaciji sam, gledam da budemo kod kuće, dok ovo ne prođe, i to je to. Trebalo bi pauzu da iskoristim da se odmorim, a i nešto pametno da radim. Čudan je život bez sporta. Ne pamtim kada sam imao ovoliko slobodnog vremena. Čak i između sezona nisam imao duže pauze, jer sam išao na Ljetnu ligu u Ameriku... Prijalo je prvih nekoliko dana, a sad već i ne", istakao je Milojević.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC