• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijailović odgovorio Virtusu: Može "fajnal ejt", ali u Beogradu!

Autori Milutin Vujičić Autori Sport klub

"Previše otvorenih pitanja ima da bismo mogli konkretno da pričamo za ili protiv nekog predloga, ali smatram da je dobro da razmišljamo o mogućim opcijama i da to radimo u nekim realnim okvirima", poručuje prvi čovek Partizana.

 Ostoja Mijailović odgovorio Virtusu: Može "fajnal ejt", ali u Beogradu! Izvor: MN PRESS

U danu kada je iz "ECA" poručeno da ostaju pri stavu da njihova takmičenja (Evroliga i Evrokup) budu nastavljeni, interesantan predlog izneo je Virtus.

Klub iz Bolonje, koji neće osvojiti titulu u prvenstvu Italije pošto je tamo proglašen "kraj" sezone bez šampiona, ima ideju da se organizuje "fajnal ejt" završnica Evrokupa, i to na jesen, a predložili su i da upravo oni budu grad domaćin.

Možda će vas zanimati

Takva inicijativa dopala se Partizanu, takođe učesniku četvrtfinala Evrokupa, ali ne i čitav predlog, pa je prvi čovek kluba Ostoja Mijailović u izjavi za "SportKlub" objavio šta on predlaže...

"Mislim da je dobro što se pojavljuju neki konkretni predlozi za model po kojem bismo mogli da završimo sezonu, iako su oni u ovom trenutku na nivou hipotetičkih jer niko ne zna do kada će trenutna situacija trajati. Ako govorimo o F8 kao rešenju, onda u obzir treba uzeti činjenicu da je Partizan imao najbolji skor u Evrokupu i da je Beograd, kao dvomilionski grad i grad košarke, logičan izbor za prvu opciju kada je u pitanju organizacija F8", kazao je Mijailović.

Utakmice četvrtfinala igrale su se na dve dobijene partije, a parovi su bili Partizan - UNIKS, Promiteas - Tofaš, Monako - Virtus i Unikaha - Venecija.

"Kao tim koji je izborio prednost domaćeg terena do samog eventualnog finala, Partizan je i finansijski potencijalno na najvećem gubitku, pa bi i sa te strane poštenije bilo razmišljati o F8 prvo u Beogradu pa onda na bilo kom drugom mestu".

Predsednik KK Partizan naglašava da je i dalje to "hipotetičke prirode" pošto je potrebno dati odgovore na mnoga druga pitanja...

Izvor: MN PRESS


"Navešću samo neke od problema: istek ugovora igrača u junu, neaktivnost igrača tokom ove prinudne pauze i vreme koje je potrebno da oni dostignu formu u kojoj mogu da igraju košarku, tu je i različita situacija u različitim državama, teško je očekivati da se zabrana putovanja i obavezne samoizolacije istovremeno ukine svuda... Previše otvorenih pitanja ima da bismo mogli konkretno da pričamo za ili protiv nekog predloga, ali smatram da je dobro da razmišljamo o mogućim opcijama i da to radimo u nekim realnim okvirima".

Ostoja Mijailović je takođe rekao da bi u Partizanu "bili najsrećniji da do prekida nikada nije ni došlo" pošto bi tako uz prednost domaćeg terena, izborenog na terenu, mogli da se bore za trofej Evrokupa koji je prekinut u četvrtfinalnoj fazi.

"U ovom trenutku, prvo i osnovno što nam mora biti na pameti jeste da sačuvamo zdravlje i damo sve od sebe da pobedimo ovu globalnu pošast. A onda da se pogledamo u oči i realno kažemo šta je kraj, a šta novi početak i na koji način možemo da napravimo najpošteniji model za kraj ove sezone, za narednu sezonu i za budućnost", zaključio je Mijailović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC