• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lep gest Virtusa: Čestitka za Vaskrs pravoslavnim vernicima

Autor mondo.rs

Jake su konekcije tima iz Bolonje sa Srbijom, u kojoj je danas veliki praznik.

 Lep gest Virtusa: Čestitka za Vaskrs pravoslavnim vernicima Izvor: MN PRESS

Uz kratko objašnjenje na svom sajtu, da Vaskrs po julijanskom i gregorijanskom kalendaru ne padaju na isti datum, košarkaški klub iz Bolonje je čestitao praznik pravoslavcima.

Ekipa koju trenira Aleksandar Đorđević, a u kojoj su čak trojica srpskih igrača, posvetila je pažnju prazniku koji je u Italiji obeležen prethodne nedelje.

Možda će vas zanimati

Kratkom porukom ''Hirstos Vaskrse'' i linkom ka zvaničnom sajtu kluba, gde je objašnjenje ovog tvita, Virtus je pokazao veličinu.


Oni su na linku objasnili kako pravoslavne crkve poštuju julijanski kalendar, za razliku od katoličkih koje vreme mere po gregorijanskom. Tu se i osnovna razlika, pošto dva kalendara, uglavnom, imaju i različite datume za jedan od najvećih praznika u hrišćanskoj veri.

Kroz istoriju, dres Virtusa su nosili Predrag Danilović, Zoran Savić, Marko Jarić i mnogi drugi igrači sa ovih prostora. Trenutno ekipu predvodi nekadašnji selektor Srbije aleksandar Đorđević, a njegov tim je ''pun'' Srba.

U timu je Miloš Teodosić, povratnik iz NBA lige i bivši osvajač Evrolige, najveća zvezda u timu. Pored njega, dres virtusa nose iskusni plejmejker Stefan Marković, kao i mladi Stefan Nikolić.

Četvorica Srba se zajedno trude da ekipu Virtusa vrate u sam vrh evropske košarke, tamo gde je italijanski tim svojevremeno bio. Virtus, koji se tokom godina takmičio pod različitim imenima, osvajao je Evroligu 1998. i 2001. godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC