• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je "Woj" i kako zna sve pre svih u NBA: Ovo je njegova tajna...

Autor Milutin Vujičić

Kolege za njega kažu da je Kobi Brajant "insajderskog" posla u NBA.

 Ko je "Woj" Adrijan Vojnarovski i kako zna sve pre svih u NBA: Ovo je njegova tajna... Izvor: Guliver/Mike Lawrie/Getty Images

"Adrijan Vojnarovski je obesmislio draft!".

Već nekoliko godina u NBA nema stare dobre "tenzije" dok putem televizije gledate draft. Razlog je jednostavan - postoji čovek koji nekoliko minuta pre zvanične objave "tvitne" šta će se desiti, a baš nikada ne pogreši...

Možda će vas zanimati

"Woj" je dugogodišnji novinar koji je pažnju na sebe pre svega skrenuo dok je radio na "Yahoo!" mreži, da bi potom u leto 2017. godine napravio veliki "novinarski transfera" prešavši na ESPN.

Upravo su transferi, samo oni košarkaški, njegova specijalnost.

Vojnarovski, koga samo na Twitteru prati više od 4 miliona ljudi, nezaobilazan je profil za sve ljubitelje košarke koji žele pravovremene i tačne informacije o NBA, pošto se nikada, zaista nikada, ne dešava da ovaj Amerikanac poljskog porekla pogreši ili spekuliše.

Prošlog leta imao je mnogo posla kada je u toku samo jedne večeri "ispalio veliki broj bombi" od kojih su sve naravno bile istinite, a koje su "zapalile" društvene mreže, kako se to kaže.

Vojnarovski je prvi objavio informaciju da će Kevin Durent i Kajri Irving postati saigrači u Bruklnu prošlog leta, prvi je objavio priču i o Polu Džordžu i Kavaju Lenardu u Klipersima, pa i Raselu Vestbruku u Rokitsima...

Iako ima jaku konkurenciju u "insajderskom" poslu u još nekoliko novinara, čak i rivala (Šams Čaranija), a nekako se uvek dešava da je bar za delić sekunde brži i konkretniji od svih.

Izvor: Twitter/Screenshot

Ista situacija je i sa NBA draftom kada na Twitteru izdeklamuje na brzinu ko će biti prvi, drugi, treći pik, pre nego što se i NBA komesar Adam Silver ne pojavi za govornicom i pročita ono što svi koji "prate" Vojnarovskog znaju već nekoliko minuta.

To je kao da vam neko šapuće šta će se desiti u TV seriji ili filmu koju gledate - samo što je u pitanju program koji niko do tada nije gledao.

Dakle, kako mu sve to uspeva?

"Vodž je uporan", "On je neverovatno nepopustljiv", "Mašina", "Ne postoji kamen koji nije prevrnuo", "On je Kobi Brajant ove profesije", pričali su u kratkom dokumentarcu o Adrijanu Vojnarovskom kolege i saradnici iz NBA klubova koji ga poštuju.

Počeo je da piše na koledžu za studentski list da bi u karijeri napredovao korak po korak - sve gradeći snažne veze razgovorom sa ljudima iz NBA klubova.

"Dolazila sam ranije na mečeve i dosta novinara je sedelo u press sali i pričali su između sebe, jeli su šta je bilo posluženo… Adrijan nikada nije bio taj tip. On je razgovarao sa skautima, pomoćnim trenerima i sa svim onim igračima koji nisu u žiži javnosti. Dakle, ne sa onim najboljima. Kada bi oni napredovali na pozicijama - Vojnarovski bi već imao odličan odnos sa njima!", ispričala je koleginica Džeki Mekmulan o najprepoznatljivijem novinarskom licu NBA.

"Ne postoji osoba u ligi koja može da dobije posao, a da je Vojnarovski već nije upoznao".

"Woj" je ispričao da je njegova popularnost rasla posle svake tačne informacije koju je objavio, a da je video prostor u NBA za ovakvim poslom, dok je izuzetno važan kvalitet u njegovom radu što se ne bavi "tricama" nego isključivo konkretnim stvarima.

Takođe, nikada ne saopštava informaciju koju nije potvrdio iz više izvora i za koju nije siguran 100%, što se ne bi moglo reći za sve...

"Postoje trenuci kada pomislim da sam imao neku informaciju, a nisam je objavio. Ipak, mogu da živim s tim da ne objavim, a malo teže s tim da pogrešim", kazao je Vojnarovski za koga kolega Zek Lou kaže da ćete uvek videti da sačeka nekoliko minuta za "koji više poziv" da bi bio potpuno siguran.

Sećam se da je u liftu držao laptop i na njemu napisao važan tvit koji je po izlasku iz lifta već 'slomio' internet. Nikad to nisam video!", dodao je njegov kolega Džej Ej Adande.

Tako je prošlog leta napravio tabelu najboljih 30-40 "slobodnih agenata" i redom, mesecima, proveravao gde bi mogla da bude njihova naredna destinacija. Hteo je da na početku prelaznog roka bude spreman da objavi informaciju o njihovom klubu…

Njegova tajna je što je "sveprisutan" i zna da se druži sa svima od kojih može da dobije neku informaciju, pa ga zbog toga kolege kažu za njega da je "G.O.A.T." posla kojim se bavi.

"Niko vam ne da informaciju. Niko vam ništa ne dajete, vi zaslužite to. Dobijete je tako što ulažete vreme u taj odnos. Ode na dan u Detroit ili Majami samo da pozdravi ljude, konstantno razgovara s njima telefonom…", zaključio je Zek Lou.

Jedva čekamo da nam "upropasti" i naredni prelazni rok i draft, samo da se košarka konačno vrati pošto je na pauzi skoro dva meseca zbog pandemije korona virusa.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC