• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov stručnjak: Ne bi trebalo da se nastave takmičenja!

Autor Mladen Šolak

"Bolje da tražimo rešenja za narednu sezonu"

 Profesor-Vladimir-Koprivica-bolje-kraj-sezone-korona-virus Izvor: MN PRESS

Iščekujući odluku o nastavku ili kraju košarkaške sezone u Evroligi, Evrokupu i ABA ligi, stručnjak za fizičku pripremu igrača Vladimir Koprivica šalje jasnu poruku - ne bi trebalo da se opet igra.

Profesor koji brine o spremi košarkaša Partizana izjavio je za "Večernje novosti" da bi bilo korisnije da se već sada razmišlja o narednoj sezoni.

"Moje mišljenje je da ne bi trebalo da se nastave takmičenja. To bi se sve onda brzo igralo, ekipe bi bile drugačije, pravno ne bi bilo ispravno. Zapravo, ne bi bio nastavak, nego novi početak. Mislim da je bolje da se traže neka rješenja za narednu sezonu - da se mijenja sistem takmičenja, da se ne smanjuje broj ekipa, nego da se igra manje utakmica", rekao je on.

Možda će vas zanimati

Koprivica je rekao da je ova situacija potpuno nova za sve i da u njoj uče i treneri i igrači.

"Kad su cijele ekipe u pitanju, ovako nešto nismo dosad doživjeli. Treneri nisu zajedno na okupu, igrači su otišli u svoje zemlje, sve je teško ponovo sklopiti. Mnogo je drugačije nego na startu priprema u avgustu, jer se tad ne kreće iz mirovanja", dodao je on.

Do prošle nedjelje, ovdašnji profesionalni sportisti trenirali su kod kuća i nije bilo dozvoljeno da rade ni u teretanama ni u salama. Crno-bijeli su do pauze bili prvi u ABA ligi i najuspješniji u Evropu, a sada se nalaze u situaciji u kojoj praktično kreću ne od nule, nego iz minusa, jer najprije moraju da izjednače fizičku formu igrača, pa tek onda da misle o lopti i košarci.

"Nivo forme se ne može održati bez takmičenja, utakmica, grupnih treninga. Tako da su mogli eventualno da održe nivo spremnosti. Ali, teško je bez trčanja, bez kretanja od koša do koša, svako je radio koliko su mu uslovi dozvoljavali. Sproveo sam anketu, sa svima porazgovarao o svemu što su radili... Sada je naš ključni problem kako ih sve izjednačiti. Onda se ređaju ostali problemi: duel-igra, njihovo mentalno stanje, neizvesnost kada će takmičenje početi i da li će uopšte početi. Cijela ekipa je iskočila u jednom stanju, a vraćaju se pojedinci potpuno različiti", objasnio je Koprivica.

Profesor je naglasio i da će biti veoma komplikovan posao onima koji budu radili sa igračima koji su preležali virus korona.

"Kako će se raditi sa tim igračima, to je potpuna misterija. Kroz istoriju ljudskog roda neko je uvijek morao da plati zdravljem ili životom, da bi kasnije ljudi saznali kako i šta treba u tim slučajevima da se radi. Trenutno niko ne zna da li će ovaj virus ostaviti posljedice ili ne".

Podsjetimo, konačna odluka o nastavku ili kraju sezone biće donijeta krajem maja i na nivou Evrolige i na nivou ABA lige.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC