• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubimac Grobara, Žo Lovernj: Čitam o Draži Mihailoviću, Kosovskom boju...

Autor Mladen Šolak

"Sad mogu da neke stvari vidim iz drugog ugla", kaže jedan od najboljih Partizanovih stranaca.

 Zofri-Lovernj-knjige-disleksija-Draza-Mihailovic-Boj-na-kosovu Izvor: MN PRESS

Francuski centar Žofri Lovernj (28) ostavio je dubok trag u Partizanu, u kojem je postao prvi stranac kapiten, osvajao titule i otvorio sebi vrata za NBA karijeru.

Posljednje dvije sezone on je igrač Fenerbahčea, ali i dalje često ističe svoju duboku vezu sa crno-bijelima i Srbijom, gdje nerijetko dolazi privatno, da bi obišao prijatelje i posjetio utakmice svog bivšeg kluba.

Možda će vas zanimati

U intervjuu za "Espreso.rs", Lovernj je otkrio zanimljiv detalj svog boravka u Beogradu, gdje je uz trenera Duška Vujoševića naučio kako da se bori protiv disleksije. Taj poremećaj sposobnosti čitanja usljed urođene mane mučio ga je odmalena, ali je vremenom tu bitku potpuno dobio, pa sada uživa uz knjige.

"Da budem iskren, kada mi je Dule dao knjige, počeo sam polako da čitam, jer sam bio disleksično dijete. Nije mi bilo lako u početku da čitam knjige, recimo prije dok sam bio mali slušao sam knjige, postojale su knjige u glasovnom formatu. Kao disleksično dijete, nisam baš ni francuski savladao, pa me je bilo sramota toga, ali sam polako krenuo da čitam sa Duletom, trebalo mi je više vremena da pročitam nešto od ostalih, ali vremenom i vježbanjem, sve je postajalo bolje. Ovo je jako važna stvar u mom životu, jer me je naučila da istrajem i da nikad ne odustajem!", rekao je on.

Na pitanje u čemu najviše uživa, kaže da ga najviše privlače istorijske knjige. U posljednje vrijeme čita knjige o srpskoj istoriji.

"Obožavam da čitam, a najviše o istoriji, jer ti istorija pomaže da shvatiš zašto se neke stvari dešavaju sad. Baš sam pročitao dvije knjige o srpskoj istoriji; jedna je o Draži Mihajloviću, a druga o Kosovskom boju. Drago mi je da sam ih pročitao jer sad mogu da vidim neke stvari i iz drugog ugla. Stvari koje smo mi učili u školi se dosta razlikuju od države do države. Poslaću ti obje knjige, preporučujem da ih pročitate. Pored knjiga, najviše volim da provodim vrijeme sa porodicom i prijateljima. Ovo je najvažnija stvar u životu, imati ove divne ljude oko sebe".

Izvor: MN PRESS

U ovom trenutku Lovernj je pod ugovorom sa Fenerbahčeom, gdje su svi imali tešku sezonu, a o takmičarskoj 2020/21 još nisu pričali.

"Kao što znate, Željko nije sljedeće godine pod ugovorom. Sam je rekao da još nema ponuda za sljedeću godinu, tako da ne pričamo još o tome, ali pričamo jedni sa drugima. On uvijek proverava da li smo dobro, on je u Srbiji, a ja sam ovdje u Istanbulu. Teško je u ovom momentu reći bilo šta, cijela ova situacija oko epidemije je zaustavila sve, tako da je trenutno najvaznije da smo svi dobro i da smo zdravi", poruka je Žofrija Lovernja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC