• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džordan nije u pravu, Bulsi bi se raspali zbog Pipena!

Autor Milutin Vujičić

Ponovo se povela diskusija o tome da li su Bulsi mogli da osvoje i sedmi šampionski prsten da nije došlo do "ribildinga".

 Majkl Džordan nije u pravu, Bulsi bi se raspali zbog Pipena! Izvor: Guliver/Jo/Getty Images

Dokumentarna serija "The Last Dance", koja se bavi poslednjom sezonom Majkla Džordana u Bulsima, podigla je mnogo prašine u javnosti i "otvorila" mnoga pitanja.

Najvažnije je ono koje se tiče odluke generalnog menadžera Džerija Krauza da pred sezonu 1997/98 najavi svima da franšiza kreće u fazu rekonstrukcije, a da to znači da više neće biti trenera legendarnog Fila Džeksona, kao i da se rastaju sa nekim igračima poput druge zvezde Skotija Pipena.

Možda će vas zanimati

Na kraju su postigli dogovor da "odrade" još tu jednu sezonu, zbog toga i naziv "poslednji ples", a Džordanu je i danas krivo jer je baš zbog toga morao da ode u penziju.

U poslednjoj epizodi dokumentarnog serijala istakao je da mu je izuzetno krivo što u Čikagu nisu imali sluha za igrače i da veruje da bi osvojili i sedmi šampionski prsten, samo da su ih ostavili na okupu, a ne "rasparčali" već istog leta.

Poznato je da su imali problema sa ugovorima igrača, koji su drastično "porasli", ali Džordan veruje da bi svi prihvatili da potpišu jednogodišnji ugovor i osvoje još jedan trofej.

To misli i za Skotija Pipena, koji je bio izuzetno loše plaćen u Čikagu zbog odluke da potpiše višegodišnji ugovor, zbog čega je čak i štrajkovao pred početak sezone 97/98, dok vlasnik Bulsa odgovara Džordanu i ističe da se to sigurno ne bi desilo...

"Znam da je to Džordan rekao da bi se svi vratili na još jednu godinu... Nema šanse da bi se Skoti Pipen vratio na jednogodišnji ugovor!", rekao je Džeri Rajnsdorf.

Izvor: Guliver/Getty images/Focus on sport

"Nema šanse da bi to uradio kad je znao da može da dobije više novca negde drugde".

Pipen je u poslednjoj šampionskoj godini sa Bulsima bio tek ŠESTI najplaćeniji igrač u klubu, čak 122. u NBA, a sve zbog toga što je potpisao petogodišnji ugovor vredan 18 miliona dolara pošto se plašio povreda i hteo je da se "osigura" na duže staze.

Na kraju sezone 1997/98 otišao je u Hjuston gde je dobijao oko 11 miliona godišnje, oko četiri puta više nego što je zarađivao u Čikagu.

Naravno, imao je pravo da ode iz Čikaga i da konačno zaradi novac od igračke karijere, pošto je bio jedan od najboljih igrača koje je košarka videla, ali Džordan veruje da bi zarad timskog uspeha "žrtvovao" još jednu godinu i igrao za manje novca...

Da li bi?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC