• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laž, laž i laž: 90% filma o Džordanu je izmišljotina, sr**e!

Autor Milutin Vujičić

Burna reakcija nekadašnjeg saigrača...

 Horas Grent od The Last Dance Sve je laž, 90 odsto filma o Majklu Džordanu je izmišljotina Izvor: Guliver, Joe Patronite/Getty Images North America

Iako uglavnom stižu pozitivne kritike o dokumentarnoj seriji "The Last Dance", koja se bavi poslednjom sezononom Majkla Džordana u Čikagu, ima i onih koji uopšte nisu oduševljeni!

Jedan od njih je i Horas Grent, nekadašnji krilni centar Bulsa, koji je učestvovao u osvajanju prve tri šampionske titule u istoriji franšize od 1991. do 1993. godine. Bio je izuzetno važan igrač za Čikago, odmah iza Pipena i Džordana, ali mu se ne sviđa naročito "narativ" prisutan u dokumentarcu, pa ističe da je veliki deo toga potpuna izmišljotina.

Možda će vas zanimati

Za razliku od igrača Jute i bivše žene, Horas Grent je dao intervju za "The Last Dance", a tek kasnije je reagovao na stvari koje mu se nisu dopale.

"Želeo bih da kažem da je dokumentarac bio zabavan, ali mi koji smo bili saigrači znamo da je 90% toga sr**e, bar kada pričamo o onome što se zaista desilo", rekao je Grent za "ESPN".

Sjajni košarkaš koji je po odluci Džordana da se penzioniše (prvi put) trejdovan u Orlando, i dve godine kasnije je sa ovim klubom savladao Bulse u polufinalu istočne konferencije, rekao je da nije oslikana realna slika o odnosu "letećeg visočanstva" i saigrača iz Čikaga.

"To je sređeno u dokumentarcu, ako ga tako možemo nazvati uopšte".

"Mislio je da može da dominira nada mnom, ali je pogrešio. Kad god bi krenuo na mene - odgovorio bih mu. Opet, mladi momci kao Vil Perdu, Stiv Ker i Skot Burel... To je bilo mučno gledati. Gledati lidera da ih tako napada. Razumem da moraš na treningu malo da ih poguraš, ali udaranje saigrača i slične stvari. To je sve sr**e", rekao je Hores Grent.

Takođe, kroz dokumentarni film se ponovo provlači teza da je Hores Grent bio "insajder" za knjigu "The Jordan Rules" koja je govorila o manje lepim stvarima o Majklu Džordanu.

Izvor: Guliver, Streeter Lecka/Getty Images North America

"Laž, laž, laž... Ako mi Džordan nešto zamera - hajde to da raspravimo kao ljudi. Hajde da pričamo o tome ili da rešimo to na neki drugi način. On i dalje ide i priča laži da sam ja bio izvor. Autor knjige Sem Smit i ja smo dobri prijatelji, ali nikada ne bih odavao tajne iz svlačionice", rekao je Grent i rekao da je pisac knjige sigurno imao više izvora pošto je istraživački novinar.

Grent ističe da je u "nazovi dokumentarcu" pokazano da Džordan kada kažete nešto protiv njega kreće da vas uništi, a zamera i način na koji je govorio o Skotiju Pipenu kada je rekao da je bio "sebičan".

"Ako jedna osoba ima kontrolu o tome kako će se završiti - onda to nije dokumentarac. On odlučuje kako će se film završiti. To nije dokumentarac jer je tona stvari izbačena, dotenra... Zato i kažem nazovi dokumentarac", zaključio je Hores Grent.

Da li se vama dopao "The Last Dance" ili ne?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC