• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nišikori radi "punom parom" tokom pauze: Sprema taktiku za Đokovića

Autor Mirjana Šegan

Japanski teniser otkrio da je u prethodnom periodu dobro analizirao igre protiv najboljeg na svetu i da jedva čeka da primeni neke nove zamisli na terenu

 Kei Nišikori radi "punom parom" tokom pauze: Sprema taktiku za Novaka Đokovića Izvor: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman

Kei Nišikori mnogo je duže od ostalih tenisera van terena.

On je u oktobru prošle godine operisao lakat i planirao je da se vrati početkom 2020, ali je oporavak potrajao duže nego što je očekivao pa nije imao prilike da zaigra u novoj sezoni. Korona virus prekinuo je sva takmičenja, pa je sada već sedam meseci bez takmičarskih mečeva.

Možda će vas zanimati

Ipak, uporni Japanac priznao je da je naporno radio u prethodnom periodu. Ne toliko na fizičkoj pripremi, koliko na mentalnoj.

Fokus je bio na prvom igraču sveta - Novaku Đokoviću.

Nišikori je analizirao prethodne susrete protiv Srbina u pokušaju da pronađe način da čim su ukaže nova prilika, pokuša da ga iznenadi.

"Pregledao sam i ponovo ocenjivao svoju igru protiv Đokovića. Pokušavao sam da sagledam stvari sa drugačije tačke gledišta. On je sjajan igrač, teniser koji fantastično igra ključne poene i retko pravi greške. Sve sam dobro proučio i sada čekam priliku da isprobam neke nove zamisli koje imam u glavi na terenu protiv njega", rekao je japanski teniser.

Nišikori je protiv Đokovića odigrao 20 mečeva u karijeri, a dobio je samo dva. Slavio je davne 2011. u Bazelu, a potom 2014. u polufinalu US Opena. Od tada je nanizao čak 16 poraza.

Japanac je trenutno 31. na ATP listi, a najbolji plasman u karijeri mu je četvto mesto, koje je zauzimao u martu 2015. godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC