• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Virtus zna odluku, ali je spreman da "uskoči" u Evroligu, ako bude prilike

Autor Mirjana Šegan

Čelnik tima iz Bolonje kaže da će njegov klub rado prihvatiti da zaigra u Evroligi sledeće sezone ako neki tim odustane od takmičenja

 Virtus-Evroliga-spreman-da-popuni-mesto-ako-neko-odustane-u-szoni-2020/2021 Izvor: MN PRESS

Evroliga je donela odluku o prekidu sezone i potvrdila da će i u sezoni 2020/2021. u tom takmičenju nastupati istih 18 timova.

Tom odlukom srušeni su snovi Partizana, ali i Virtusa, o kojima se šuškalo da bi mogli da dobiju "specijalnu pozivnicu".

Možda će vas zanimati

Tim iz Bolonje prihvatio je ono što je izrekao Đordi Bertomeu o tome da se takmičenje neće nastaviti, li i da neće biti promene broja učesnika.

"Nema iznenađenja. rekao sam pre dva meseca da će sezona biti otkazana i to se i dogodilo. Bilo je u redu čekati, a bilo je u redu i prekinuti sezonu. Evroliga je bila savršena, a ne kao u Italiji gde su Savez i Liga sve zbrzali. Mogli smo da čekamo do 16. maja da donesemo odluku, a ne da sve odlučimo već u aprilu. Možda je bilo izvodljivo da se vratimo na teren. Izolacijom na Siciliji i Sardiniji, uz pravi plan, takmičenje u Italiji je moglo da se završi. Šteta, pamtićemo ovo kao prokletu sezonu", izjavio je za "La Republiku" Luka Baraldi, čelni čovek Virtusa.

Italijanski klub i dalje gaji nadu. Baraldi dodaje da je njegov klub spreman da prihvati da igra u Evroligi ukoliko neki tim u međuvremenu odluči da odustane od nastupa.

"Potvrda Evrolige o nastupu istih 18 klubova bila je očekivana odluka. Ali hajde sada da vidimo da li su svi spremni za takmičenje. Panatinaikos je, kako su izveštavali, imao određene sumnje. Ako svi potvrde učešće, mi nenamo šanse, ali već smo aplicirali da popunimo mesto ako neko ipak odluči da ne igra. Računali smo da je ovo godina Evrolige, ali ćemo se zaustaviti. Dakle, manji prihodi, Manje investicije i revidirani budžet", dodao je Baraldi.

Virtus, koji sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, nastupao je ove sezone u Evrokupu, gde je u trenutku prekida takmičenja izborio plasman u četvrtfinale u kojem je trebalo da se sastane sa Monakom.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC