• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj uspješne ere u Megi: Milojević predao tablu Jovanoviću!

Autor Milutin Vujičić

Netipično za ove prostore, na predstavljanju novog trenera i stari.

 Vladimir-Jovanovic-novi-trener-KK-Mega-otisao-Dejan-Milojevic Izvor: MN PRESS

Dejan Milojević posle decenije odlazi iz Mege!

Sjajni srpski trener stigao je 2010. godine u ovaj klub kao sportski direktor, dok je potom punih osam godina obavljao ulogu šefa stručnog štaba. Uspio je Megu da podigne na novi nivo, da pod njim stasaju mnogi mladi igrači, a sada je vrijeme za rastanak.

Možda će vas zanimati

I prije početka sezone najavljeno je da će Milojeviću sezona 2019/20 biti posljednja na klupi Mege, pošto želi da se oproba u NBA, a danas je predstavljen njegov nasljednik.

U pitanju je Vladimir Jovanović koji je najveće uspjehe u dosadašnjem dijelu karijere napravio u Partizanu. Prvo je bio pomoćnik Dušku Vujoševiću, da bi potom 2010. godine preuzeo tim i vodio ga do osvajanja pet trofeja, uključujući i jednu ABA ligu.

Njemu je na predstavljanju u novom klubu Milojević predao "trenersku tablu" i poželio mnogo sreće, što je nesvakidašnje na ovim prostorima.

"Moj početak bavljenja trenerskim poslom je bio vezan za rad sa mladim igračima. Kasnije sam se i kroz reprezentativne akcije afirmisao u radu sa mladima, a Mega je već deceniju i više poznata po promociji jako mladih igrača koji poslije igraju veoma zapažene uloge u velikim timovima i koji stižu i do NBA lige. Po onome što sam radio, za šta sam školovan, način na koji sam sagledavao košarku, ovo je praktično prilika gdje smo svi na istoj talasnoj dužini", kazao je Jovanović i dodao da će naredni period iskoristiti da unaprijedi igračke kvalitete igrača.

Izvor: MN PRESS

"Veliko nam je zadovoljstvo što će novi trener ekipe biti Vladimir Jovanović koji je u dosadašnjoj karijeri pored klupskih uspjeha, imao i odlične rezultate u radu sa mladim igračima. Ambicije su nam se poklopile, na nama je da nastavimo da obezbjeđujemo odlične uslove za rad i napredak igrača. Imamo punu vjeru da ćemo i sa Vladimirom Jovanovićem nastaviti da stvaramo buduća velika košarkaška imena NBA i evropske košarke", rekao je generalni menadžer Goran Ćakić.

Vladimir Jovanović je istakao da već ima "iskustvo sa nekim igračima Mege" zbog rada u reprezentativnim selekcijama, a ističe da će klub forsirati sistem koji se pokazao uspješnim.

"Mega, pošto je mlada ekipa, mora u svakom segmentu igre da bude intenzivna, bez obzira koji je to košarkaški element. To može biti skok, odbrana, brzina… Za šta god da se dohvatimo, trudiću se da budemo intenzivni jer ta mladost ne može da vam garantuje uvijek prava košarkaška rješenja u ovom trenutku njihovih karijera koje su na samom početku. Greške će biti sastavni dio igre, ali bez obzira na to, intenzitet i želja moraju da budu stalni", dodao je Jovanović.

Srpski trener je rođen 1973. godine u Čačku, a poslije odlaska iz Partizana radio je u inostranstvu. 

Vodio je Donjeck, pa Igokeu, bio pomoćni trener reprezentaciji Crne Gore i Lokomotivi, gdje je postao i prvi trener, dok mu je posljednji klub bio kineski Šenžen. Vodio je takođe i selekcije Srbije do 18 i 20 godina.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC