• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vozio 125km/h, imao 2,27 promila: Kuzmiću preti duga robija!

Autor Vladimir Sukdolak

Srpski košarkaš napravio nekoliko teških prekršaja u saobraćaju i tom prilikom ugrozio živote ljuti. Optužnica podignuta u Banjaluci, čeka ga od jedne do osam godina zatvora.

 Ognjen Kuzmić podignuta optužnica prijeti mu jedna do osam godina Izvor: MN PRESS

Ognjenu Kuzmiću prijeti robija!

Reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene Zvezde optužen je da je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su, osim njega, teško povređene tri osobe i, kako je objavljeno na portalu "Srpskainfo", prijeti mu čak osam godina zatvora.

Kuzmić se tereti da je vozio u alkoholisanom stanju i da je usljed neprilagođene brzine 14. jula, oko pet sati ujutru izazvao nesreću koja je samo pukim slučajem prošla bez žrtava.

Možda će vas zanimati


Košarkaš je, navodno, vozio čak 65 kilometara na čas preko propisanog ograničenja, odnosno njegovo vozilo se kretalo 125 km/h.

Tom prilikom je zadobio veoma teške povrede, kao i njegov suvozač i prijatelj Bogdan Ilić. Sa teškim povredama su prošli Marko Mijatović i poznati bokser iz Prijedora Dražan Janjanin.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluke potvrđeno je da je potignuta optužnica..

"Podignuta je optužnica protiv Kuzmića zbog sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje javnog saobraćaja, počinjeno na štetu B.I, M.M, i J.D, a optužnica je prosleđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci", rekli su u Tužilaštvu.

Kuzmić je prouzrokovao saobraćajnu nesreću tako što je vozio „porše kajen“ u stanju teškog pijanstva sa čak 2,27 promila alkohola u krvi. Bio je svjestan da usljed upravljanja vozilom u takvom stanju mogu nastupiti neželjene posljedice i na to je pristao, pojasnio je izvor Srpskainfo, uz predviđanje da košarkaša sigurno čeka zatvorska kazna

"Osim što je vozio duplo više od ograničenja i mrtav pijan, u spornoj krivini Kuzmić je sa pola automobila prešao preko pune linije u suprotnu traku, a u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišao automobil 'BMW', kojim je upravljao Marko Mijatović", rečeno je banjalučkom portalu.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Kuzmić će teško izbjeći zatvorsku kaznu.

"Učesnik u saobraćaju koji se ne pridržava saobraćajnih propisa i time tako ugrozi javni saobraćaj i dovede u opasnost život ljudi, pa usljed toga kod drugog nastupi teška tjelesna povreda kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Međutim, ako prilikom izvršenja ovog djela bude pod uticajem alkohola preko 1,5 promila, ili pod uticajem narkotičkih sredstava, ili ako vozi brzinom koja prelazi 50 kilometara na čas iznad dopuštene brzine, kazniće se kaznom zatvora od jedne do osam godina i kaznom zabrane upravljanja motornim vozilom", navedeno je u zakoniku.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC