• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni stručnjak odlazi u penziju: "Osjećam da je vrijeme..."

Autor mondo.ba

Nastavlja se "osipanje" stručnog štaba Košarkaškog kluba Partizan

 KK Partizan profesor Vladimir Koprivica odlazi u penziju Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Italijan Andrea Trinkijeri nedavno je napustio Košarkaški klub Partizan nakon dvadeset mjeseci dva osvojena trofeja u Kupu Radivoja Koraća, te jednog u Superkupu ABA lige.

Međutim, promjene u stručnom štabu se time ne završavaju. Legendarni profesor Vladimir Koprivica, možda i najpriznatiji stručnjak na polju fizičke spreme igrača na ovim prostorima, odlučio je ne samo da napusti klub – već i da ode u zasluženu penziju!

Možda će vas zanimati

"Obavio sam razgovore sa ljudima u klubu, osjetio sam trenutak da se povučem. Idem u penziju, ipak imam 67 godina i želim neke druge stvari da postignem u životu. Dogovorili smo se da ostanem u ulozi savjetnika ako je to potrebno pošto sam Partizanu uvijek spreman da pomognem, ali se povlačim od aktivnog bavljenja posla. Žao mi je samo što se nisam oprostio sa Evroligom, to mi je bila velika želja, ali situacija je bila takva da nismo mogli da utičemo", rekao je za "Maxbet sport" profesor Koprivica, koji je dugo bio član stručnog štaba koji je predvodio Duško Vujošević, a u Partizan se vratio u avgustu 2018. godine.

Njegov nasljednik imaće mnogo posla kada je u pitanju fizička priprema tima, u mjesecima nakon pandemije korona virusa i višemjesečne pauze.

"Ne mislim da će to biti problem ljudima u struci. Imao sam dva sjajna trenera pored sebe koji su odlično obavljali posao. Smatram da je kontinuitet bitan, a ako Šćepanović preuzme ekipu smatram da će se nastaviti sistem koji je donosio dobre rezultate."

A da li će nekadašnji prvotimac Beograđana preuzeti komandu od Trinkijerija?

"Ne bih htio to previše da komentarišem. Kontinuitet je preduslov za uspjehe. Šćepanović ulazi u idealne godine, već je određeno vrijeme u poslu. Poznaje sistem, igrače. Ipak, to je odluka na rukovodstvu Partizana, a svakako ko god dođe biće stručan i kvalifikovan za posao."

Sada već bivši kondicioni trener Partizana vjeruje da će ekipa, bez obzira na sve, biti veoma dobro posložena u narednoj takmičarskoj sezoni.

"Partizan će biti dobar, bolji nego što mnogi očekuju. Ekipa je ostala na okupu, momci su napravili fenomenalnu atmosferu koja će se prenijeti na i na narednu sezonu. Stigao je novi plejmejker, krenuće se sa radom i očekujem nastavak odličnih rezultata iz prethodne sezone", rekao je profesor Koprivica.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC