• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodić prezadovoljan "vukovima": Kako momci rade? Nemam zamjerku!

Autor mondo.ba

Olimpik je juče odigrao prvu kontrolnu utakmicu - "nastradao" je Famos iz Hrasnice rezultatom 5:0.

 Darko Vojvodić Olimpik prezadovoljan radom nemam zamjerku Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Fudbaleri sarajevskog Olimpika, povratnika u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, odigrali su juče prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za predstojeću sezonu, koja bi trebalo da počne 1. avgusta.

Izabranici Darka Vojvodića, nekadašnjeg trenera banjalučkog Borca, savladali su Famos iz Hrasnice rezultatom 5:0, a taj meč je bio kruna kvalitetnog rada od početka priprema do danas.

Možda će vas zanimati

"Moram reći da sam zadovoljan. Svi koji me poznaju znaju da sam zahtjevan na svakom treningu, a pogotovo tokom priprema. Sada je vrijeme da uvidimo i ispravljamo greške koje uočimo, kada krene prvenstvo za to neće biti vremena. Ovo kako moji momci rade, ne mogu da im nađem zamjerku. Kako stariji, iskusniji igrači, tako i ovi mlađi, koji su pokazali da imaju kvalitet i da mogu da se nose sa svim izazovima", rekao je trener sarajevskih "vukova".

Što se tiče same utakmice sa Famosom...

"Rezultat je bio u drugom planu. U ovakvim utakmicama je apsolutno nebitan. Ako uzmemo u obzir da smo posljednju utakmicu odigrali početkom marta, onda mogu biti više nego zadovoljan. Nakon uvodnog dijela priprema, bilo nam je bitno da "osjetimo" loptu i igru i to je izgledalo vrlo dobro. Puno je još posla pred nama, ali imamo dosta vremena da se uigramo i spremimo. Svjesni smo premijerligaških napora i sve činimo da ništa ne prepustimo slučaju."

Olimpikova ekspedicija danas putuje na Vlašić, gdje će nastaviti da se priprema za premijerligaške ispite.

"Idemo na Vlašić, koji je naša baza za pripreme i gdje smo svoji na svome. Hotel, tereni, dvorana, sve je organizovano na visokom niovu. Imamo sve uslove da uradimo ono što smo zamislili. Očekujem da kompletiramo kadar u potpunosti u narednih par dana, tako da ćemo i sa te strane biti mirni i možemo se u potpunosti posvetiti radu. Odigraćemo i dvije utakmice na Vlašiću, a nakon toga slijedi povratak u Sarajevo i finalni dio priprema", poručio je Vojvodić.

Žrijebom, koji je održan u četvrtak, planirano je da Olimpik u prvom kolu nove premijerligaške sezone gostuje Zrinjskom.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC