• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Obradović na treningu Partizana: Simbol zdravog rivalstva!

Autor Vladimir Sukdolak

Apel za Grobare: Ne vrijeđajte Sašu Obradovića...

 Sasa-Obradovic-trening-KK-Partizan-Grobari-Delije-2008 Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Novi trener Crvene zvezde Saša Obradović bio je predvodnik generacije koja je u sezoni 1992/1993 vratila titulu na Mali Kalemegdan poslije 21 godine.

Nakon te sezone napustio je Zvezdu i preselio se u Limož, ali je vrlo brzo ponovo obukao crveno-bijeli dres i osvojio još jedan trofej prvaka Jugoslavije.

Možda će vas zanimati

U oba finala plej-ofa Zvezda je bila bolja od Partizana.

Od tada pa do danas, Obradović kad god je igrao protiv "parnog valjka" bio je meta uvreda navijača crno-bijelih. Čak je i sam priznao da je jednom prilikom morao kao gledalac da napusti utakmicu Partizana, jer ga je legendarni navijač Miša Tumbas primijetio i počeo da ga proziva, što je ubrzo prihvatio i dio gledališta.

Ali, uprkos svemu tome, Obradović je uvijek potencirao zdravo rivalstvo dva kluba. Na početku trenerske karijere čak je i posjećivao treninge crno-belih, kako bi od svog prijatelja i nekadašnjeg trenera iz perioda dok su obojica bili u Zvezdi, Duška Vujoševića, učio zanat.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED


Poznati košarkaški novinar Vladan Tegeltija, ujedno i urednik TV BC Partizan, podsjetio je na izjavu proslavljenog reprezentativca iz 2008.

"Zvezdaš ili partizanovac, sa godinama, počinje da gubi na nekom značaju, bez obzira na to što sam zvezdaš i što sam potekao u Zvezdi, sad imam trenerski razvitak. Ne postoje granice, Zvezda, Partizan, reprezentacija... Za mene je ovo mogućnost da prisustvujem treningu ovako dobrog stručnjaka kao što je Dule. Tu su prijateljski i dobri odnosi sa njim, imam mogućnost da dođem i nešto naučim", izjavio je tada Obradović.

Novinar Tegeltija je tom prilikom uputio apel navijačima Partizana da ne vrijeđaju Obradovića na budućim utakmicama dva kluba.

"Obrad je uvijek bio simbol zdravog rivalstva i poštovanja prema Partizanu, Dušku Vujoševiću, a nedavno smo čitali i pokojnom Miši Tumbasu. Apelujem na navijače Partizana da ispoštuju ovog čovjeka kao rivala, pokažu svoje viteštvo i izdignu se iznad svega što ih okružuje, jer je Sale Obradović to zaslužio", napisao je Tegeltija.

Međusobne duele najvećih srpskih klubova, u većini sportova, karakterišu brojne gnusne uvrede upućene sportistima, trenerima i funkcionerima od strane navijača dva kluba. Situacija je iz godine u godinu sve gora po tom pitanju.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC