• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaški biser opet u Srbiji: Miško otkrio - hoće u NBA iz Mege!

Autor Mladen Šolak

Zvučno je odjeknula vest o povratku Filipa Petruševa kući. Objasnio je svoje razloge za to, a oglasio se i njegov agent.

 Filip-Petrusev-se-vratio-u-Srbiju-hoce-iz-Mege-u-NBA-ligu Izvor: MN PRESS

Košarkaška vest dana u ponedeljak je bila da se veliki srpski talenat Filip Petrušev vratio u Srbiju.

Dosadašnji student Gonzage, rođen 2000. godine, odlučio je da počne profesionalnu karijeru u dresu Mege, sa kojom je zvanično potpisao ugovor.

Tačnije, on će postati profesionalac ako u međuvremenu ne bude draftovan. Ako ga ne "pokupe" NBA timovi 16. oktobra, njegova nova destinacija biće Hala sportova i svlačionica ekipe Vlade Jovanovića.

Možda će vas zanimati

Član zlatnih selekcija Srbije do 17 i do 18 godina boravio je u SAD od 2016. godine, kada je otišao u Ameriku kao srednjoškolac iz Baskonije. Prethodno je igrao za mlade kategorije Crvene zvezde i Partizana.

U dresu prestižnog koledža Gonzaga, perspektivni centar svrstan je u 15 najboljih koledž košarkaša u Americi i sa takvim, prestižnim statusom je doneo važnu odluku o svojoj karijeri.

Na rastanku sa Gonzagom je u opširnom pismu objasnio razlog svog poteza.

"Dragi treneru Fju i 'Zag nacijo',

Kao što znate, prijavio sam se za NBA draft 2020. u aprilu sa željom da se testiram i da dobijem vrednu povratnu informaciju od NBA timova o svojoj sprednosti da se takmičim u najboljoj košarkaškoj ligi na svetu.

Tokom tog procesa naučio sam mnogo i to mi je pomoglo da donesem jednu od najvažnijih odluka u životu, da ostvarim svoj životni san o nastupu u NBA ligi. Hoću da vas obavestim da sam odlučio da zadržim svoje ime na NBA draftu, da angažujem agenta i da završim svoju koledž karijeru.

Tužan sam zato što je naša sezona bila skraćena zbog neočekivanih okolnosti u vezi sa Kovidom. Nažalost, nismo dobili šansu da se takmičimo na NCAA turniru i da možda osvojimo nacionalnu titulu. Suočavamo se sa nikad viđenim vremenima i niko od nas nema jasnu sliku o tome šta leži pred nama, što dovodi u pitanje i narednu NCAA sezonu.

Bez obzira na teška i  nesigurna vremenaa, imao sam dovoljno vremena da 'izvagam' svoje opcije i da posle temeljnog razmatranja donesem odluku da je najbolje za mene i moju porodicu da ostanem na NBA draftu 2020. i da možda godinu igram u Evropi.

Izvor: Guliver, Patrick Smith/Getty Images North America

Odluka nije bila laka, već sigurno najteža koju sam morao da donesem u životu do sada. Veoma sam uzbuđen zbog svog narednog koraka i ne mogu da dočekam da vidim šta mi budućnost donosti. Sanjao sam celog života o tome da igram u NBA ligi i iskreno sam zahvalan što sam u situaciji da mi se san ostvari", napisao je Petrušev, uz srdačnu zahvalnost svima na univerzitetu.

Takođe, o njegovom potezu oglasio se i agent Miodrag Ražnatović.

"Kao agent Filipa Petruševa, mogu da kažem da je njegov ultimativni cilj da bude draftovan i da igra u NBA ligi. Bila je to teška odluka, ali na kraju je shvatio da je u poslednjih šest godina čak 10 igrača Mege odabrano na draftu, u poređenju sa Gonzaginih pet, a duplo više njenih igrača učestvovalo je na Ol-star utakmicama. Čini se da Megin put ka NBA ligi deluje realnije, posebno za visoke igrače kao što su Nikola Jokić, Ivica Zubac, Goga Bitadze... To je bio ključni razlog za njegov odlazak iz škole i prelazak među profesionalce", izjavio je Ražnatović za "Draft ekspres". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC