• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekad punio protivničke koševe, a sada flaše rakije!

Autor mondo.rs

Predrag Drobnjak krenuo stopama kolega.

 Predrag Drobnjak Nekad punio protivničke koševe, a sada flaše rakije! Izvor: MN PRESS

Igrao je Evroligu, NBA, osvajao klupske trofeje, dva puta bio svetski prvak sa reprezentacijom, ali nije ostao u košarci. Predrag Drobnjak se priključio svojim brojnim kolegama i sada se bavi voćarstvom i pravi rakiju!

Drobnjak je igračku karijeru završio 2011. godine, a uzgojem krušaka je počeo da se bavi pre sedam godina, piše sajt Plodna zemlja.

Možda će vas zanimati

Drobnjak je sa nacionalnim timom bio prvak Evrope i sveta, a sada planira da osvoji Srbiju svojim proizvodom.

U šumadijskom selu Natalinci nadomak Topole do kraja avgusta zri plod, da bi koju nedelju kasnije ubirao kako bi nastala rakija "Pirum".

"Poznanik koji je radio za firmu koja se bavila voćarstvom, odnosno uzgojem jabuka, povezao me je sa proizvođačima iz Bolzana na severu Italije, koji su najveći uzgajivači jabuka u Evropi, između 20 do 25 odsto evropskog tržišta pripada njima. Priča me je zaintrigirala i otišao sam u Italiju da posetim tu regiju. Bio sam impresioniran. Sve mi se dopalo, od pristupa, načina rada. Obilazeći jabučare, imao sam priliku da se upoznam i sa jednim proizvođačem kruške koji je uticao da se opredelim za to voće", otkriva Drobnjak kako je završio u voćarstvu.

Košarkom se bavio skoro 20 godina, od 1992. do 2011, karijeru je započeo u Partizanu i završio u Iraklisu, četiri sezone proveo je u NBA. Igrao je za Sijetl, Kliperse i Atlantu u najjačoj ligi na svetu, dok je u Evropi branio boje Efesa (dva puta), Taukeramike, Đirone, Bešiktaša i PAOK.

Sada za sebe kaže da je slab trgovac, ali od određenih principa ne odstupa.

"Za sada su kupci ugostiteljski objekti i pojedinci. Ova kruškovača je potpuno nešto novo na našem tržištu. Ne planiram da bude u slobodnoj prodaji, već da se naručuje putem sajta. Koliki bude rod kruške, toliko će biti i rakije, a proizvodnja je limitirana. Ove godine od prošlogodišnjeg prinosa dobili smo 4.800 flaša. Tačan broj boca uvek će biti na sajtu, da se zna koliko se proizvodi, a to će dati i na ekskluzivi piću, za koje slobodno mogu da kažem da će biti konjak od kruške", rekao je Drobnjak za portal Plodna zemlja.

Posle košarke "u njivu", odnosno voće otišli su Uroš Tripković, Darko Miličić, Nenad Krstić, Duško Savanović.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC