• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan i Bjelica konačno: Zajedno vodili Kingse do pobede, Lilard ubacio 61 za pad Dončićevog Dalasa

Autor Nebojša Marković

Uspešno veče za dvojicu srpskih košarkaša, za Bobana Marjanovića i ne baš.

 NBA-Bogdan-Bogdanovic-Nemanja-Bjelica-Sakramento-Nju-Orleans-112-106-Lilard-61-poen-Doncic-Dalas Izvor: Guliver/Getty images/Pool, Pool/Getty Images North America

Posle tri poraza u poslednja četiri meča, Sakramento se ponovo vratio na pobednički kolosek, a ključnu ulogu u tome odigrali su Srbi. Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica pružili su sasvim solidne partije u trijumfu na Pelikansima.

SAKRAMENTO - NJU ORLEANS 112:106

Možda će vas zanimati

Bio je to meč u kojem je "rezultatska klackalica" bila na snazi u prvom poluvremenu, ali je potom odlična treća četvrtina učvrstila stvari u korist Kingsa.

Sakramento se konačno "odlepio" sasvim dovoljno da Nju Orleans uvek bude u zaostatku i tako je ostalo do kraja susreta, kada je Bjelica uspešnim slobodnim bacanjima stavio tačku na pitanje pobednika.

Mada je Harison Barns bio najbolji kod Kingsa sa 25 poena i osam skokova, vrlo raznovrsno veče imao je Bogdan Bogdanović. Zabeležio je 16 poena, šest skokova i sedam asistencija uz 70% ubačenih šuteva iz igre.

Bjelica je dodao 13 poena, a imao je i pet skokova uz dve pogođene trojke. Pelikansima nije pomogao Džalil Okafor sa 21 poenom i sada oba tima imaju skor 30 pobeda i 41 poraz.

Sakramento - Nju Orleans 112:106
Izvor: YouTube/ MLG Highlights

Nešto ranije tokom noći, lud meč odigrali su Portland i Dalas, a Trejlblejzersi su slavili 134:131 uz najveće zasluge Demijena Lilarda. On je ubacio čak 61 poen na meču, baš onoliko koliko su zajedno imali Kristaps Porzingis i Luka Dončić u timu Maveriksa!

Lilard je pogodio devet trojki, imao je 17/32 iz igre, a sa linije za slobodna bacanja je bio perfektan - 18/18. Pomogao je i Karmelo Entoni sa 26 poena, a Si-Džej Mekolum je u poslednjem minutu rešio pitanje pobednika preciznim slobodnim bacanjima.

Kod poraženog Dlaasa, Porzingis je ubacio 36 poena, dok je Dončiću izmakao "tripl-dabl" - imao je 25 poena, 10 asistencija i osam skokova. Naš Boban Marjanović je upisao tek dva poena.

Demijen Lilard, 61 poen
Izvor: Youtube/NBA

U ostalim mečevima, San Antonio je lako izašao na kraj sa Hjustonom 123:105 uz 24 poena Keldona Džonsona i 23 Demara Derozana.

Finiks je nastavio savršen niz pobeda otkako je sezona nastavljena, a nova žrtva bila je Filadelfija - 130:117. Devin Buker je ostvario sjajan učinak od 35 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Boston je bio bolji od Memfisa 122:107, a Milvoki nije imao problema protiv Vašington Vizardsa 126:113.

NBA, UTORAK NA SREDU

Orlando - Bruklin 96:108
San Antonio - Hjuston 123:105
Filadelfija - Finiks 117:130
Memfis - Boston 107:122
Dalas - Portland 131:134
Sakramento - Nju Orleans 112:106
Vašington - Milvoki 113:126

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC