• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron prozvao Trampa njegovim kačketom: Džejms ni "tripl-dablom" ne može da pomogne Lejkersima!

Autor Nebojša Marković

Frustrirajuće veče za prvu zvezdu Lejkersa.

 Lebron prozvao Trampa njegovim kačketom: Džejms ni "tripl-dablom" ne može da pomogne Lejkersima! Izvor: Guliver/Getty Images/Mike Ehrmann, Mike Ehrmann/Getty Images North America

Lebron Džejms je u Americi ponovo u centru pažnje. Ne samo da je u porazu svog tima upisao izvanredan "tripl-dabl" učinak, već je pre meča dospeo na naslovne strane svih medija zbog poruke koju je poslao Donaldu Trampu!

Zvezda LA Lejkersa ispisao je na kačketu koji je postao zaštitni znak predsednika SAD poruku u kojoj zahteva pravdu, da bi potom protiv Portlanda ostvario učinak od 23 poena, 17 skokova i 16 asistencija!

Možda će vas zanimati

Ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu Lejkersa. Trejlblejzersi su slavili 100:93 u prvom meču prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije.

Veče je zapravo obeležilo ono što se dešavalo pre susreta. Džejms je na meč stigao noseći crveni kačket kakav je Tramp nosio tokom predsedničke kampanje, na kojem je pisalo "Make America Great Again" (učinite Ameriku ponovo velikom). Međutim, Lebron je poslednje dve reči precrtao i ispod njih dodao svoju poruku:

"Učinite da Amerika uhapsi policajce koji su ubili Breoni Tejlor", stajalo je na Lebronovom kačketu.

Nakon ubistava Tejlorove i Džordža Flojda, NBA igrači su bili vrlo glasni u njihovim pozivima za socijalnu pravdu. Veliki broj igrača je klečao tokom intoniranja himne SAD kada se takmičenje nastavili, pritom noseći majice sa natpisom "crni životi su važni". Tejlorova je ubijena od strane policije tokom upada u njen stanu 13. marta.

Ipak, nakon što je Džejms skrenuo pažnju kačketom na važna društvena pitanja, skrenuo je pažnju na sebe i partijom protiv Portlanda koja nije bila dovoljna.

Nije Lejkersima bilo dovoljno ni njegovih 23-16-17, ni to što je umalo ostvario "tripl-dabl" već u prvom poluvremenu. Lebron je, doduše, šutirao samo 9/20 iz igre, uz još lošijih 8/24 Dejvisa koji je ubacio 28 poena, pa su Lilard i drugovi uspeli da povedu u seriji.

Lilard je ubacio 34 poena, Si-Džej Mekolum 21, a vrlo dobru partiju je pružio i Jusuf Nurkić sa 16 poena i 15 skokova.

LA Lejkers - Portland 93:100
Izvor: Youtube/MLG Highlights

Ranije tokom noći, Hjuston je poveo 1:0 u seriji protiv Oklahome nakon pobede 123:108. Bio je to meč u kojem su sve vreme kontrolisali dešavanja na parketu, a Džejms Harden je predvodio "rakete".

Ubacio je 37 poena uz 11 skokova, Džef Grin i Erik Gordon su pomogli sa po 22, odnosno 21 poenom, dok je u poraženoj Oklahomi najbolji bio Danilo Galinari sa 29 poena.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC