• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA šampion brani rasistu: Ništa nije zabranjeno na parketu, pa ni vređanje Dončića jer je belac!

Autor Milutin Vujičić

"Spominju se majke, sestre, žene, braća, deca, boje… O svemu se priča. Da li je to zbog mržnje? Ne!", kazao je Met Barns u svojoj odbrani rasiste Montreza Herela.

 Met-Barns-brani-Montrez-Herel-rasizam-Luka-Doncic-Sve-je-dozvoljeno-na-parketu Izvor: YouTube/Screenshot

Prethodne noći u NBA ligi desio se nezapamćen skandal, a još skandaloznije od toga jeste da su praktično svi vodeći američki mediji ostali nemi na to, kao i rukovodstvo lige.

Montrez Herel je posle jednog duela sa Lukom Dončićem vređao Slovenca na rasnoj osnovi. Kamere su zabeležile trenutak kada se Herel odaljava od Dončića i naziva ga "belom kučkicom", a uprkos tome što je snimak vrlo brzo postao viralan na društvenim mrežama - svi ćute!?

Možda će vas zanimati

Osim što su navijači pokrenuli diskusiju da bi Herel morao da bude suspendovan zbog rasističkog čina, niko od košarkaša nije komentarisao ovu "tabu" temu u SAD?

Jedini koji se odvažio da saopšti stav na ovu temu je bivši američki košarkaš Met Barns.

Osvajač šampionskog prstena sa Voriorsima iz 2017. godine, koji je igrao još za Sakramento, Kliperse, Nikse, Filadelfiju, Finiks, Orlando, Lejkerse i Memfis, zapravo je stao na stranu Montreza Herela poručivši da se takve stvari jednostavno dešavaju na terenu.

"Da li ću podržati to što je rekao? Ne, ali neću ga ni razapinjati. Razna sr**a se govore na parketu. Ništa nije zabranjeno na parketu. I ne očekujem od bilo koga ko nije bivši NBA igrač da to razume. Spominju se majke, sestre, žene, braća, deca, boje… O svemu se priča. Da li je to zbog mržnje? Ne, to je zbog želje za pobedom. Da li je to u redu u društvu? Nije, ali je na parketu to dozvoljeno", kazao je Met Barns u video-poruci objavljenoj na mrežama.

Met Barns, bivši igrač Klipersa.
Izvor: Guliver/Harry How/Getty Images

"Ko god je igrao košarku zna da se dosta sra**a govori, uvek je to rat rečima na parketu. Govorila su se i veća sr**a od toga", dodao je bivši košarkaš i izazvao mnogo komentara.

Uz to je dodao i da se od toga pravi "problem mržnje", i da mu posebno smeta što se to dešava u ovako osetljivom trenutku u svetu, ali da je u pitanju bila samo želja za pobedom, odnosno veruje da Herel nije imao lošu nameru kada je Dončića nazvao "belom kučkicom".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC