• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda predstavila tim za Evroligu: Obradović pričao o pojačanjima!

Autor Mladen Šolak

Crveno-bijeli obukli nove dresove i napravili prvu zvaničnu timsku fotografiju. Obradović govorio o potrazi na tržištu. I dalje bez Lendrija Noka.

 KK-Crvena-zvezda-promocija-ekipe Izvor: MN PRESS

Uz predstavljanje novog dresa, KK Crvena zvezda pokazala je u nedelju i novi tim.

Ekipa Saše Obradovića je prošla Evroligin "Media day" u opremi koju će nositi u takmičarskoj 2020/21, a na okupu su bili svi igrači izuzev centra Lendrija Noka, koji je propustio i planinski dio priprema.

Pogledajte fotografije Zvezdinog okupljanja.

Govoreći o pojačanjima, Obradović je rekao...

"Situacija je otvorena, svaki evroligaški tim koji ima ambicije, a mi ih imamo, uvijek treba da pratimo situaciju na tržištu. Neprilagođena i teška situacija za sve timove predstavlja izazov ko će da bude u timu, a ko će da izađe iz tima... Moramo dobro da odgovorimo, kroz sezonu ćemo da pratimo situaciju, moramo da budemo dobro obaviješteni. Vidjećemo da li ćemo i kada ćemo da reagujemo", naveo je on.

Trener crveno-belih dodao je da ne vodi toliko računa o spekulacijama o početku sezone i u kom formatu bi se igrala zbog pandemije korona virusa, već je rekao da je najvažnije da Zvezda obavi dobar posao na terenu i da treba da bude spremna na sve.

Na pitanje da ocijeni napredak Ognjena Kuzmića, koji je dugo odsustvovao, Obradović je rekao da je centar iznenadio.

"Očekivao sam da poslije problema koje je imao da se nekako vrati. On je sve to pokazao i pozitivno iznenadio. Vide se obrisi starog Kuzme od prije i imam velika očekivanja", rekao je on.

Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda

Tokom priprema Zvezda će od utorka igrati na Glorija kupu u Turskoj.

"Cilj je da napredujemo iz svake utakmice, da budu čiste ideje i neke uloge pojedinačne u timu. Na dobrom smo putu, kroz jače protivnike koji dolaze dobićemo odgovore na sve to", rekao je trener.

Kapiten Zvezde Branko Lazić rekao je da su ove pripreme jedne od težih, pošto je sezona završena u martu zbog pandemije. Govoreći o radu sa novim trenerom, Lazić je rekao da se razlikuje metod, pošto je novi stručni štab, pristup treninga i jer se svi upoznaju kroz treninge.

Košarkaš Marko Simonović se treći put vratio u Zvezdu.

"Crvena zvezda uvijek ima najviše ciljeve, to je borba za trofeje u svim domaćim takmičenjima i da budemo konkurentni i što bolji u Evroligi. Videćemo kako će se igrati sezona, radujemo se izazovu, jedva čekamo. Kao najiskusniji i najstariji, uloga je da pomognem mlađima i novima da shvate šta je Crvena zvezda i šta znači igrati tu. Koliko je lijepo, toliko je teškom postoji pritisak", rekao je on.

"Želimo da pravimo rezultate i osvajamo titule. Moraju to svi da shvate, da budemo svi na istoj strani, imamo isti cilj i idemo ka tome", dodao je Simonović.

Centar Ognjen Kuzmić rekao je da je radio na fizičkoj pripremi i da je najvažnije da je spreman. Upitan da ocijeni koliko je spreman, na skali od jedan do 10, on je odgovorio: "Za 10".

Generalni direktor Crvene zvezde Filip Sunturlić je na kraju konferencije uručio igračima pasoše Crvena zvezda republike i u ime kluba izrazio saučešće porodici i najbližima tragično preminulog basketaša Darka Damnjanovića.

(Mondo/Beta)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC