• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić je generacijama ispred ostalih: Nestvaran je i unikatan... Igor Kokoškov niže pohvale za Nikolu!

Autor Mladen Šolak

"Impresivno je kako igra. Od toga zastaje dah", rekao je selektor Kokoškov o najboljem srpskom košarkašu

 Nikola-Jokic-Igor-Kokoskov-izjava-komentar Izvor: Douglas P. DeFelice/Getty Images North America, Guliver/Getty Images/Douglas P. DeFelice

Nikola Jokić oduševljava ceo svet i ovog leta.

Možda će vas zanimati

Lider Denvera zajedno sa plejmejkerom Džamalom Marejom i ostatkom ekipe pravi čuda u plej-ofu, iz kojeg je sa Denverom eliminisao Jutu, pa Kliperse (u oba slučaja posle minusa 1-3 u seriji), a sada igra finale Zapada protiv Lejkersa.

Selektor Srbije Igor Kokoškov više decenija je radio u NBA ligi i godinama unazad izbliza gledao Jokićevu "eksploziju" u najjačoj ligi na svetu. O tome je govorio u intervjuu za hrvatski portal index.hr.

On je u istom odgovoru pohvalio i Nikolu i Luku Dončića.

"Ne znam što bih rekao, neverovatno. Obojica svojim igrama pričaju priče o sebi. Percepcija i anticipacija igre kod njih dvojice je nešto nestvarno. Njihov košarkaški 'računar' je nekoliko generacija ispred ovih igrača s kojima igraju, a ti igrači igraju na najvišem mogućem košarkaškom nivou na svetu. Obojica na najbolji način predstavljaju evropsku, balkansku košarku, predstavljaju jugoslovensku školu koja se bazira na sjajnoj inteligenciji, vicu, čaroliji, dodavanju. Počevši od Ćosića, Divca, Kukoča… Sve su to bili plejmakeri bez obzira na nominalnu poziciju. Jokić je danas tipičan primer pleja 'petice', što su nekad mogli da igraju Ćosić, Divac ili Sabonis. Impresivno je gledati Nikolu kako igra, ta lakoća zaustavlja dah. U košarci je daleko najteži tehnički i taktički deo dodavanje, jer ono traži neverovatno razumevanje igre, anticipaciju, a njegova košarka inteligencija je zaista nešto unikatno i nestvarno".

Kokoškov je uzdržan kada govori o saradnji sa Jokićem u reprezentaciji, jer je i dalje maglovit odgovor na pitanje kako će uopšte izgledati takmičenja nacionalnih timova u narednom periodu. Posebno zbog plana NBA lige da sledeću takmičarsku godinu počne u decembru ili januaru i da je odigra sve do jeseni.

"Nema teorije da će NBA liga skratiti sezonu kako bi se adaptirala na Fibina takmičenja, u to budite sigurni. Pred nama je velika neizvesnost, a najvažnije da se situacija s koronom smiri, da se svi vratimo u kolotečinu. Nadam se da smo iz ovoga svi izvukli neku pouku. Videli smo da je dovoljno da se samo jedan detalj promeni i da sve ode u nekom pogrešnom smeru. Mi smo košarkaši, bavimo se loptanjem, zabavom, mi ne spasavamo živote. U situaciji kad društvo nije zdravo, kad se događaju ovakve stvari poput pandemije, sport je u drugom planu i to je normalno. Voleo bih da se vratimo košarci, da sve bude kao pre, ali ponavljam, nisam optimista".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC