• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić mu uručio otkaz: Trebalo je da osvoji titulu, a sada se oprašta!

Autor Mladen Šolak

Posle razočaravajućeg kraja plej-ofa, trener Klipersa je napustio tim. Ispustio je 3-1 protiv Denvera, pa otišao posle sedam godina.

 Dok Rivers otpušten LA Klipers Izvor: Tanjug, Mark J. Terrill/AP

Iako je Glen Dok Rivers prošlog leta sa Los Anđeles Klipersima pravio najambicioznije planove i "sklopio" možda i najjači tim u ligi, godinu dana kasnije dobio je otkaz.

I to zbog eliminacije od Denvera u plej-ofu.

Možda će vas zanimati

Dok Rivers se rastao sa Klipersima posle eliminacije u polufinalu Zapada i to nakon vođstva 3-1 u seriji protiv Nagetsa Nikole Jokića.

Svi su očekivali da NBA šampion sa Boston Seltiksima prvi put u istoriji uvede Kliperse u finale konferencije na čelu sa Kavaijem Lenardom i Polom Džordom, to se nije dogodilo. I zbog toga je platio trener.

"Hvala 'Kliper naciji' što ste mi dozvolili da budem vaš trener i što ste me podržali u stvaranju pobedničke franšize. Kada sam prihvatio ovaj posao, moj cilj je bio da stvorimo pobednički košarkaški program i odredište na koje će slobodni igrači želeti da dođu. I da osvojimo titulu. Bio sam u stanju da ostvarim većinu ciljeva, ali neću moći da ih sve sprovedem do kraja. Iako je bio razočaravajući kraj sezone, znam da je ovaj tim sposoban da to uradi uz vašu podršku", rekao je Rivers i zahvalio svima na saradnji.

Klipersi su u poslednje tri utakmice pod Riversom imali tri meč lopte za plasman u finale konferencije, ali nisu uspeli iako su u svakoj ispuštali dvocifrenu prednost od 16, 19 i 12 poena.

Rivers će zato ostati upamćen i kao jedini trener u NBA istoriji koji je tri puta izgubio prednost 3-1 u seriji - dva puta sa Klipersima u polufinalu konferencije (2015, pa 2020) i jednom sa Orlandom, protiv Detroita u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije 2003.

Na klupi tima iz El-Eja sedeo je od 2013. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC