• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čačani održali čas košarke Partizanu! Prva senzacija u novoj sezoni ABA lige viđena je već u prvom kolu!

Autor mondo.rs

Debitant u ABA ligi "preslišao" najtrofejniji tim u Srbiji i ABA ligi.

 KK-Partizan-KK-Borac-ABA-liga-1.-kolo Izvor: Dragana Stjepanovic, ABA liga/KK Partizan

Ni na šta nije ličio Partizan, pogotovo ne na onu ekipu od prošle godine. Borac je djelovao jako dobro i večeras prosto nije imao slabu tačku.

Zato bi bio red da se više piše o Čačanima, ali kada se zna kako su oba tima dominirala svim takmičenjima do pandemije, ovaj nastup Beograđana je svakako šokantniji.

Na kraju, Partizan - Borac 78:87 (17:24, 19:25, 21:19, 21:19).

Možda će vas zanimati

Partizan je večeras samo dva puta vodio - 2:0 i 13:11, a Borac je praktično od početka kontrolisao meč. Djelovali su domaći košarkaši malo zbunjeno, kao da je na njima poraz u Badaloni, kada su ispustili 15 razlike i izgubili od Huventuda, ostavio traga.

Ali, ekipa sa najvećim ambicijama ne bi smjela da dozvoli da to bude bilo kakav izgovor. Borac je poveo 13:7, a već na kraju prve četvrtine vodio je 24:17.

Ta razlika se poslije trojke Dušana Miletića pretvorila u dvocifrenu na početku druge četvrtine. Nije ništa pomogao tajm-aut Vlade Šćepanovića, jer Partizan prosto nije imao nikakav ritam i nije uspio da pohvata konce svoje igre.

Sredinom druge četvrtine, Nenad Nerandžić pogodio je trojku, a Borac je prvi put stigao do 15 poena prednosti - 23:38. Ali, nije samo razlika nagovještavala konačan ishod, jer su Čačani bili odlični u odbrani, igrali su potpuno bez poštovanja prema imenu rivala, bili su povezani, koncentrisani, a u nastavku meča su pokazali i mentalnu stabilnost.

Na poluvremenu je Borac vodio 49:36, i tako se otprilike kretao rezultat u toj dionici, da bi se u posljednjih 10 minuta ušlo uz rezultat na semaforu 57:68.

Partizan je imao posljednji trzaj, prišao je sredinom deonice na "-3", 68:71, ali Radovan Đoković je trojkom vratio prednost. Pokušavao je Šćepanović nešto da uradi tajm-autom, Jaramaz je dao trojku za 74:78, ali nisu crno-bijeli igrali odbranu, tako da Miletić vraća poene na drugoj strani.

Borac je mirno priveo meč kraju, Partizan nije uspio da napravi faul u samom finišu, tako da Čarapić uz zvuk sirene daje koš za konačnih 78:87.

PARTIZAN: Mika 10p, 4 sk, Miler-Mekintajer 4p, 3as, 2uk, Pejdž 6p, 3uk, Dangubić 0p, 2sk, Gordić 13p, 3as, Jaramaz 21p, 3as, 2sk, Angola 6p, 2sk, Veličković 2p, 2sk, Janković 2, Tomas 6p, 6sk, Trifunović 0, Mozli 8p, 4sk.

BORAC: Tornton 11, Smit 9p, 3sk, Đoković 12p, 4as, Miletić 10p, 7sk, Gavrilović, Kočović 7p, 5as, Nerandžić 9p, 10sk, 4as, Novaković 3, Džons 10, Todorović 5, Čarapić 11p, 5sk.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC