• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mega debakl Igokee u Laktašima na startu nove sezone ABA lige!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee doživjeli su ubjedljiv poraz od Mege u prvom kolu nove sezone regionalnog takmičenja.

 Igokea - Mega, ABA liga, 1. kolo Izvor: KK Igokea/Nenad Vuruna

Nakon istorijskog uspjeha i plasmana u grupnu fazu FIBA Lige šampiona, uslijedio je veliki pad protiv Mege usljed velikog pražnjenja zbog učešća u kvalifikacijama u Bugarskoj na koje je Dragan Bajić upozoravao.

Ipak, mora se priznati da su gosti pokazali zavidan nivo igre, posebno u napadačkom dijelu, koji će napraviti problem i mnogo većim timovima na papiru od Igokee.

Možda će vas zanimati

IGOKEA - MEGA 62:84 (21:22, 15:26, 14:21, 12:15)

Izabranici Dragana Bajića su poslije plasmana u grupnu fazu FIBA Lige šampioni krenuli i u novu sezonu ABA lige i bili konkurentni samo u prvoj četvrtini.

Mladi tim iz Beograda, koji s klupe predvodi Vlada Jovanović, pokazao je ogroman potencijal u Laktašima, prvenstveno u napadu gdje su briljirali Marko Simonović i Filip Petrušev, kojima se umorna Igokea od putovanja i nastupa u Botevgradu nije mogla suprotstaviti.

"Igosi" nisu uspjeli da pronađu adekvatan odgovor u odbrani na visok napadački ritam gostiju, koji je već u drugoj četvrtini krenuo da "melje" rivala i serijom od 12:3 od 12. do 17. minuta praktično stekao nedostižnu prednost.

Iako je prvi period okončan sa poenom prednosti predstavnika Srbije, u drugoj četvrtini je Mega polako dizala vođstvo i stekla dvocifrenu prednost, najviše do plus 13 (33:47), ali se na odmor otišlo sa "plus 12" u korist ekipe Vlade Jovanovića.

Prednost je rasla i u nastavku, već poslije nekoliko minuta bilo je "plus 18" (38:56) za Megu, da bi dugom dvojkom Luke Cerovine, gosti otišli na 20 razlike (40:60) prije sredine treće četvrtine.

Uslijedila je potom serija grešaka u napadu na obje strane, ali se Igokea uspjela približiti da smanji razliku na ispod 10, da bi u tim trenucima uslijedio veliku promašaj za tri poena Dalibora Ilića, koji je ekspresno kažnjen sa dva zakucavanja Mege (Nikola Mišković i Malkom Kazalon) što je natjeralo Bajića da pozove novi minut odmora - 48:66.

Ni tajm-aut nije "trgnuo" domaće košarkaše, koji su u posljednjih 10 minuta bili u velikom zaostatku od "minus 19" poena - 50:69.

Kad je trojkama novog Amerikanca u Megi Dejšona Smita i veterana Milenka Tepića prednost skočila na 24 poena, bilo je svima jasno da se Igokea ne može vratiti u ovaj meč iako je ostalo još pet minuta do kraja (56:80).

Jovanovićev tim je do posljednjeg sekunda rutinski odradio posao i zabilježio prvu pobjedu u novoj sezoni.

Simonović sa 19 koševa, Filip Petrušev sa 17 i Nikola Mišković sa 14 poena bili su najefikasniji u taboru gostiju, dok su kod Igokee najistaknutiji pojedinci bili Džeki Karmajkl i Marko Jošilo sa 11 pogodaka, te Entoni Klemens sa poenom manje. 

U drugom kolu ABA lige Igokeu očekuje gostovanje Krki 10. oktobra, dok će ekipa Mege dan kasnije dočekati Zadar.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC