• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda napada vrh Evrolige i opet tuži ABA ligu: Nebojša Čović poručio - zvezdaši, lomiće nam noge!

Autor mondo.rs

"Da, gospodin Tošković je tast mog sina. Neko neobrazovan hoće da spinuje time", izjavio je predsednik Crvene zvezde

 KK crvena zvezda Nebojša Čović tužba ABA liga vrh Evrolige Izvor: MN PRESS

Nova sezona ABA lige će definitivno početi sa svim učesnicima i u velikoj tenziji.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je u nedelju ujutro na TV Prva da su crveno-beli uoči starta sezone obnovili svoju tužbu prema ABA ligi, jer je isteklo predviđeno vreme za vansudsko poravnanje, koje je dogovoreno u maju.

"Potrošili su vreme vansudskog poravnanja, pa smo obnovili tužbu. Sve je moglo da bude završeno 25. septembra. Pred tu skupštinu (u petak) došlo je pismo sa trostrukom ucenom KK Partizan", izjavio je predsednik Zvezde.

Možda će vas zanimati

Na optužbe predsedinka crno-bellih Ostoje Mijailovića da je u sukobu interesa i na njegovo protivljenje da Zoran Tošković kao predstavnik FMP-a bude predsedavajući ABA lige, Čović kaže da je "Tošković nebitan u čitavoj priči i da je tu posle smrti Predraga Milojevića".

"Da, gospodin Tošković je tast mog sina. Čujte kolika je glupost kada je neko neobrazovan i hoće da spinuje time. I ja sam bio predsedavajući ABA lige i moj sin je igrao ABA ligu, da li je to sukob interesa? Napadi na porodicu od tog dotičnog gospodina idu dotle da je plaćao grupe navijača da kače transparente protiv mene i porodice, i to je sve tolerisano", rekao je prvi čovek Zvezde.

Čović je podsetio da je u vreme njegovog predsedavanja ligom osnovana Druga ABA liga, juniorska ABA, Superkup i uz to naglasio da je doneo takmičenju skoro dva miliona evra po sezoni.

FMP bio strateški partner, ali to je završena priča

"Možete da pričate šta hoćete, činjenice i znanje su na jednoj strani. Isto tako, dolazimo iz iste države, ako ima sukoba interesa, ovde postoji Ministarstvo, Olimpijski komitet... Nikad nije bilo sakriveno da je FMP bio strateški partner Zvezde prilikom stečajnog postupka koji je Zvezda prošla, ali to je završena priča. Ovo je novi FMP i nikad niko nije rekao da je ovo sukob interesa. Svake godine prilažemo dokumentaciju ABA ligi, nikad nijedna utakmica nije bila sporna, niti nameštena, niti bilo šta", rekao je Čović.

Komentarišući inicijativu Partizana da dokaže sukob interesa pred CAS-om i da ospori Toškovićevo predsedavanje, Čović je rekao da je FMP postao problem crno-belih nakon odluke Evrolige o ponavljanju sezone sa istim učesnicima.

"Naše predsedništvo je cirkularno i to traje od 2015. To je lažurija, on neprekidno laže, ne zna više ni kada govori istinu. Znate kada je FMP postao problem? Onog trenutka kada se saznaje da će Zvezda igrati Evroligu u sezoni 2020/21, jer je Ostoja gurao priču u Evroligi da to zaslužuje Partizan jer je prvi u ABA i u Evrokupu. Ni Crvena zvezda ni ja, ni bilo ko, nije kriv na to što se desilo sa koronom, niti smo uticali na Evroligu da se otkažu takmičenja"

U subotu je ozvaničeno da će nova sezona početi prema planu, a Čović je najavio visoke ambicije crveno-belih.

"Ja sam napravio uspehe sa Zvezdom, a ove godine je napravila respektabilan tim i probaćemo da napadnemo ABA ligu i da napadnemo vrh Evrolige. Ne budemo li uspeli, pozivam zvezdašku javnost da prati kako će nam lomiti noge", poručio je predsednik Zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC