• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda definitivno ne igra ABA 2: Igra se turnirski, jednokružno, bez publike, prihoda... Zašto da dajemo 50.000 evra?

Autor mondo.ba

Tuzlaci ne žele da se upuštaju u ovu avanturu

 KK Sloboda Tuzla ne igra ABA 2 pozivnica 50 000 evra preskupa Izvor: Promo/KK Borac Banja Luka

Tuzlanska Sloboda i zvanično je odustala od takmičenja u ABA 2 ligi.

Ovaj scenario ranije tokom dana je za MONDO nagovijestio prvi čovjek tuzlanskih crveno-crnih Aid Berbić, ističući u prvi plan visinu pozivnice koju bi klub trebalo da uplati kako bi se našao u slabijem regionalnom takmičenju.

Možda će vas zanimati

ABA 2 liga bi trebalo, kako ističu Tuzlaci, da se igra turnirski, u "balonima", jednokružno, a to je u ovom trenutku, jednostavno preskupo za ovaj klub, čije saopštenje vam prenosimo u cjelosti.

"Poštovani,

Na sastanku klubova ABA 2 lige održanom 7. septembra putem zoom-a, predstavnik OKK Sloboda, predsjednik kluba gospodin Aid Berbić, zamolio je predstavnike rukovodstva ABA lige da se razmisli o smanjenju cijene pozivnice koju bi klubovi sa pozivnicom trebali platiti za učešće u takmičarskoj sezoni 2020/21. Dobio je odgovor da će odluka o eventulanom smanjenju cijene biti donesena  na boardu ABA lige koji se trebao sastati do kraja mjeseca, te da ćemo biti obaviješteni o istoj.

Ni do danas nismo dobili nikakav zvaničan odgovor, ali je predsjednik u razgovoru sa gospodinom  Milijom Vojinovićem , sportskim direktorom ABA lige, saznao da neće biti smanjenja cijene pozivinice što je u ovom momentu za naš Klub previše.

Naime, ABA 2 liga se igra po principu turnira, i to jednokružnim bod sistemom. Interes sponzora za ovakav vid takmičenja, kada se niti jedna utakmica ne igra u Tuzli - praktično ne postoji, kada nema live streama, publike, prihoda od ulaznica… sve su to razlozi koji nas primoravaju na ovakvu odluku, a to je da u sezoni 2020/21 ne učestvujemo u takmičenju.

Žao nam je što je došlo do ove tačke, ali 50.000 evra je veoma visoka cijena, za koju ne dobivamo ništa zauvrat. Ostalim ekipama kao i rukovodstvu Lige želimo uspješnu sezonu, da se okonča bez problema prekida izazvanih  virusom covid-19, te se nadamo da ćete razumijevanja za naše razloge.

Sportski pozdrav!", navedeno je u saopštenju Tuzlaka, koje će u ABA 2 ligi zamijeniti banjalučki Borac, koji je upravo sa Slobodom odmjerio snage u prvom kolu Lige BiH.

U Banjaluci se, inače, regionalna košarka igrala u sezonama 2002-03 i 2003-04.

U prvoj sezoni, u ligi je nastupao Borac Nektar, dok je naredne sezone taj klub promijenio ime i u Jadranskoj ligi učestvovao kao SKK Banjalučka pivara.

Inače, planirano je da se 13 kola ligaškog dijela odigra u sklopu dva turnira.

Prvi, u trajanju od šest kola, trebalo bi, prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, da bude održan od 9. do 21. novembra u Užicu, dok bi preostalih sedam rundi bilo odigrano u Sarajevu u još uvijek nepoznatom terminu.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Alan Ford

Bolje da igraju ABA nego dosadnu ligu BiH. Svakako se igra bez publike...

Vau

BL sport ima para za regionalnu u svim sportovima ZKK Orlovi, RK Borac, KK Borac. To je sportski grad. Tuzla kasaba

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC